szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Büszkeség és balítélet című angol mini televíziós sorozat szívtiprójának, a Colin Firth által alakított Mr. Darcy-nak a szobra emelkedik ki a londoni Hyde Parkban lévő Serpentine tóból.

A jóval több mint életnagyságú Colin Firth-szobor egész pontosan 3,7 méter magas és üveggyapotból készült. Az alkotást hétfőn állították fel a köztéri művészet és a reklám egybegyúrására irányuló törekvések legfrissebb termékeként.

Az alkotás az 1995-ös Büszkeség és balítélet című angol minisorozat azon legendássá vált pillanatát örökíti meg, amikor a Firth által alakított Darcy, testre tapadó vizes ingben kiemelkedik a habokból. A sorozat Jane Austen 1813-ban megjelent, azonos című regénye alapján készült. 

A jelenet, amely rendre bekerül a legemlékezetesebb brit televíziós pillanatok közé, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Firth a legjelentősebb szexszimbólumok közé emelkedjen. A női szívek megdobogtatása mellett a színész a szakma elismerését is elnyerte: 2011-ben átvehette a legjobb színésznek járó Oscar-díjat A király beszéde című filmben nyújtott alakításáért. 

©

A Darcy-szobor megalkotóinak egyike, Toby Crowther szerint a mű kiindulópontja a tójelenet volt, de Austen romantikus hősének más karakterjegyeit is igyekeztek belegyúrni az alkotásba.

A szobrot, amely deréktól felfelé örökíti meg Darcyt, a Drama nevű új, ingyenes digitális televíziós csatorna népszerűsítésére állították fel a hattyúktól és úszóktól hemzsegő tóban. A Nagy-Britannia szerte fogható új csatornát kifejezetten brit gyártású műsoroknak szentelik.

Az alkotást számos helyszínen bemutatják, mielőtt elhelyezik az északnyugat-angliai Lyme Park egyik tavában, ahol a híres jelenetet annak idején felvették. A mű várhatóan februárig marad a legendás tóban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Az áltudományok nagyágyúi: Schobert Norbi, Gődény és Kásler is a Laposföld-díj idei finalistái között

Az áltudományok nagyágyúi: Schobert Norbi, Gődény és Kásler is a Laposföld-díj idei finalistái között

Képregénycsomagot ajánlott fel az egészségügyi dolgozóknak egy fővárosi bolt

Képregénycsomagot ajánlott fel az egészségügyi dolgozóknak egy fővárosi bolt