szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legtöbb jegyet ausztrálok, japánok, britek, spanyolok és amerikaiak váltották az idén először belépődíjas bunoli paradicsomcsatára.

Az idén először fizetős lett a részvétel a paradicsomdobálós csatában a spanyol Bunol városában, de nem mindenkinek. A helybeliek számára ötezer ingyenjegyet tettek félre a szervezők a szerdai "harcra", a turisták viszont 10 euró - 3000 forint - fejében hajigálhatnak bárkit paradicsomokkal a csatatéren.

©

A munícióról a város gondoskodik, és persze az ütközet utáni takarításról is. Mivel ezek költségekkel járnak, a város kasszája pedig annyira üres, hogy több millió euró adóssága van, Bunol vezetése úgy döntött, belépti díjat kér. A rendelkezéstől egyúttal reméli, hogy kevesebb "harcos" vesz részt a csatában, és így könnyebb dolga lesz a biztonsági személyzetnek. Az esemény ugyanis immár annyira népszerű, hogy túl sokan sereglenek Bunolba az éves paradicsomcsatára, a Tomatinára.

A legtöbb jegyet ausztrálok, japánok, britek, spanyolok és amerikaiak váltották - olvasható a BBC honlapján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén

Újabb fertőzések, veszélybe került a Zöld-foki Köztársaság további szereplése a kézivébén

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel