szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

16 világváros tömegközlekedését rangsorolták a női utasokat érő atrocitások alapján. Bogota még Indiánál is rosszabb, New York viszont maga a béke szigete.

A New York-i metró a világon a legbiztonságosabb a nők számára – derül ki az amerikai Thomson Reuters Alapítvány legújabb felméréséből, melynek során 16 világváros tömegközlekedését hasonlították össze a nőket érő atrocitások alapján. A leginkább kockázatos város Bogota lett, ezt követi Mexikóváros, majd a perui Lima. Érdekesség, hogy az utóbbi időben csoportos nemierőszak-hullámról elhíresült Delhi a negyedik helyig kapaszkodott.

©

Az elmúlt 25 évben bűnözési rátáján több mint 75 százalékot szépítő New York után Tokió, Peking, London és Szöul következik, az Párizs örökromantikája azonban csak a 11. helyezésre volt elég. A felmérésből kibukik néhány alaptézis, miszerint a szegényebb országokban lényegesen nagyobb a társadalmi agresszió, valamint hogy az állomásokon való rendőri jelenlét és a fejlett vészjelzőrendszer nagyban segít az erőszakos cselekmények megelőzésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Orbán tanácsadójának tanácsa: utasítsa Palkovicsot, hogy tárgyaljon az SZFE-s diákokkal

Orbán tanácsadójának tanácsa: utasítsa Palkovicsot, hogy tárgyaljon az SZFE-s diákokkal