HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

A következő ingyenes, online HVG Extra Pszichológia Szalonban L. Stipkovits Erika pszichológussal beszélgetünk a kamaszokról.

„Mit lógatod az orrod már megint?”, „Mikor jön már meg az eszed?”, „Eddig olyan normális volt…”. Ismerős mondatok? Bár ahány család, ahány helyzet és annyiféle kamasz – meggondolatlan, szemtelen, túl őszinte, csendes, visszahúzódó, szorongó, önbizalom-hiányos, zárkózott vagy lusta – abban mindenki egyetért, hogy a serdülőkor rengeteg bizonytalanságot és váratlan, megoldandó problémát hordoz.

A kamaszkor ugyanis egy krízisidőszak, ami esélyt jelent a további fejlődésre, de veszélyeket is rejthet magában. A gyermeki működésmódot le kell bontani, a felnőtt viselkedést pedig fokozatosan fel kell építeni.

L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, pszichoterapeutával Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője beszélget Szeretetre éhezve című, új könyvének megjelenése kapcsán arról, hogyan érjük el, hogy a serdülőkor ne viharos, „túlélendő” időszak legyen, hanem lehetőség.

Lehetőség egymás és önmagunk jobb megismerésére és arra, hogy átélhessük azt a mély, szeretetteli kapcsolatot, amelyre mindannyian, szülők és kamaszok is, annyira vágyunk.

Időpont: 2020. december 10., 18:00

Az élő online beszélgetést zárt Facebook-csoportban lehet követni, amelynek során kérdéseket tehetünk fel a szakembernek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

Újabb 159 milliárd forintot osztott szét a kormány, papíron a gazdaság védelmére

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?