szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

38. alkalommal érettségi vizsgázott egy nyugdíjas Indiában, de megint megbukott. Mégsem adja fel.

A 74 éves bácsi az idén csak hindu nyelvből ment át, abból is csupán kettest kapott. Angolból 14 százalékot ért el, természettudományból 17-et, szanszkritből 25-öt – ezekből ennyi csak az egyeshez volt elég. A legrosszabbul azonban a matematika megy neki, mindössze 5 százalékos eredményt ért el, ami osztályzatban kifejezve jóindulattal is csak egyes alá vagy nulla fölé – adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

A nebuló eltökéltsége azonban, hogy végre érettségizett ember legyen, töretlen, már csak azért is, mert megfogadta, hogy a sikeres vizsgáig nem nősül meg. Amit viszont már szintén nagyon szeretne megtenni.

Kitartásból igazán megérdemelne egy csillagos ötös fölét, mert mint mondja: inkább meghal, de betartja fogadalmát. Szomszédai nagyon drukkoltak neki az idén is, ám hiába. „Valószínű, hogy ő a világ legrosszabb tanulója, de nagyon kitartó. Igazán rámosolyoghatna már a következő érettségijén a szerencse” – mondta egy szomszédja.

Karrier

Hogyan éljük túl a céges bulit?

Aki már volt céges bulin, tudja, hogy az könnyen elnyerheti „az év legszörnyűbb napja” címet. Az évértékelő érhet hidegzuhanyként, de az esetek többségében tudni lehet, hogy az ember nyert vagy bukott. Az éves céges parti azonban potenciálisan eseménydús és tartogathat meglepetéseket.

hvg.hu Élet+Stílus

Szörnyeteggé tesszük agyonszeretett gyerekeinket

Felnőtt az első olyan generáció, amely sokak szerint „minden realitásérzéket nélkülöz, önző, gyenge és kapzsi”. A pozitív nevelés zászlaja alatt a gyermek önbizalmát kincsként őrző, útjukat egyengető szülők nem is gondolták, hogy az utódok ráfordítás nélkül mindent akaró attitűdje mennyire átformálja – hátrányára – a társadalmat.

hvg.hu Kult

Videó: kiállítás megnyitó, csak 18 éven felülieknek!

Papírra rajzolt "buborékrendszer", abszurd részletességgel ábrázolt lakóterek, lefejezésre váró férfi, cetlikre írt feljegyzések és apró rajzok - Lenmechanika címmel fiatal képzőművészek alkotásaiból látható kiállítás csütörtöktől a budapesti Ernst Múzeumban.

hvg.hu Shake

Mire vigyázzunk Tunéziában?

Tunézia az egyik legnépszerűbb úticél az egzotikus tengerpartokra vágyó magyaroknak, azonban gyakran egyáltalán nem vagyunk tisztában a helyi szokásokkal, lehetőségekkel és veszélyekkel. Lássuk, mi az a tíz legfontosabb tudnivaló, amit érdemes fejben tartanunk, mielőtt elutazunk ebbe a varázslatos észak-afrikai országba.

Karrier

Hogyan kérjünk fizetésemelést?

Ha valaki elégedetlen a fizetésével, kérjen többet. Dylan Jones munkáltatóként nem szívesen ad inflációkövetésnél nagyon emelést, de azért elmondja, hogyan – és hogyan nem - érdemes kérni. A HVG Kiadó által megjelentetett Férfi minden esetben című könyv szerzőjének tanácsai.

Belebukhat a mongol kormány egy koronavírusos kismama méltatlan kezelésébe

Belebukhat a mongol kormány egy koronavírusos kismama méltatlan kezelésébe

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

Kikapott a görögöktől a magyar női vízilabda-válogatott

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV