Tetszett a cikk?

Az idei filmakadémiai díjátadón éppen a jelöltek egy része volt a legunalmasabban felöltözve; talán nem akarták elvonni a figyelmet szakmai eredményeikről. Szerencsére azért akadtak most is, akiknek sikerült dögös ruhát választaniuk.

Amióta csak közvetíti a televízió, az Oscar díjkiosztó gála egyben a divat egyik legelegánsabb seregszemléje is egyben. A tervezők már hetekkel az esemény előtt elkezdik megkörnyékezni a jelölteket, hiszen ők kapják a legtöbb figyelmet, róluk készül majd a legtöbb fotó, amely bejárja a világot. Némelyik férfi is igyekszik kifejezni egyéniségét öltözködésével, de lehetőségeik szűkreszabottak, ez az este határozottan a nőké, a női ruháké. Vannak olyan emlékezetes estélyik, amelyekről még évek múlva is tudjuk, hogy ki viselte azon a bizonyos napon, például biztosan senki nem felejtette el Halle Berry felül átlátszó, kebleit csak hímzéssel takaró vörös Eli Saab ruháját vagy Marillon Cotillard sellős belépőjét Gaultiertől.

© AP
A
z idén a jelöltek egy része nem próbált meg túlságosan kitűnni, például ketten is szürkében jelentek meg, ami még az idősebb Meryl Streeptől sem elfogadható, hát még Kate Winslettől, aki végül el is nyerte a vágyott szobrocskát. Azért szerencsére voltak néhányan, akik kitettek magukért és megmutatták, hogyan kell elegánsan és hódítóan felöltözni. A jelöltek közül abszolút kedvencünk Anne Hathaway, aki végül a legcsinosabb esélyes díján kívül nem vitt haza mást, de fiatal még, van ideje – gondolhatták az akadémia döntéshozói. Hathaway részéről nem jelent meglepetést, hogy jó a stílusérzéke és/vagy a stylistja, hiszen számtalan alkalommal felkerült már mindenféle öltözködéssel kapcsolatos toplistákra, teljesen megérdemelten. A színésznő ezúttal egy egyszerű szabású, végig flitterrel borított, rendkívül elegáns, mégis kifejezetten dögös ruhát viselt, amelyben ugyan egy leheletnyivel soványabbnak tűnt a kelleténél, de a csillogás kellemesen kiemelte a domborulatait.

© AP
Az este felfedezése számunkra Alicia Keys énekesnő volt, aki pont az idén kezdett el, meglehetősen sikeresen, színészkedéssel is próbálkozni. Keys különben egyáltalán nem arról híres, hogy jó ízléssel válsztaná a ruháit, inkább ellenkezőleg, az esetek többségében sikerül valami olyasmiben megjelennie, ami egyáltalán nem illik az alkatához. Most azonban, bárkire is hallgatott, legjobb lesz, ha állandóra alkalmazza az illetőt, mert telitalálat volt a felül szűk és nyitott, lefelé bővülő és magasan felsliccelt estélyije. A szabás és az anyag mellett a ruha színe játszotta a főszerepet: az élénkrózsaszín Keys barna bőrével és tökéletes hullámokba rendezett hosszú fekete hajával egzotikus szépséggé varázsolta az énekesnőt. Azt hittük, hogy A méhek titokzatos életében viselt afrofrizurája nélkül Aliciát már sosem látjuk igazán vonzónak, de sikerült bebizonyítani, hogy a frizura nem számít, a kisugárzás a lényeg.


© AP
Szintén igen kellemes meglepetést jelentett Jennifer Aniston, aki ugyan soha egy pillanatig nem volt rosszul öltözött, de olyan menthetetlenül unalmas és biztonságos ruhákban tud megjelenni, mint egy politikusfeleség. Aniston most tett egy kis engedményt, talán azért, mert elhozta zenész barátját, John Mayert is, akivel igen csinos párt alkottak. A bulvárlapok már jóideje a "nagy találkozásról" spekuláltak, amikor négy év után először látja egymást szemtől-szemben az Angelina Jolie-Brad Pitt páros az elhagyott feleséggel, akinek szerepét jelen esetben Anistonra osztották. Talán tényleg volt feszültség a levegőben, nem tudjuk, de az biztos, hogy tegnap Jennifer volt a csinosabb, úgyhogy nem lehetett oka panaszra. Azok a trükkös alakzatban végigfutó csillogó sávok beragyogták Aniston bőrét és arcát, a legjobbat hozva ki adottságaiból. Ráadásul még igen boldognak is látszott végig, s bár elképzelhető, hogy ez komoly erőfeszítés eredménye, ha igen, jól játszotta.

© AP
Viola Davis ruhájánál jó darabig nem tudtuk eldönteni, hogy a csodás vagy a ciki kategóriába esik, de semmiképpen sem lehet csak úgy elsiklani felette. Van egy soha le nem írt, de azért általánosan elfogadott szabály, hogy az Oscarra nem szabad olyan ruhát felvenni, ami túlságosan is hasonlít magára a szoborra, mert egyrészt ízléstelen, másrészt rossz szerencsét hoz. Davis pedig tetőtől-talpig fényes aranyba öltözött, ráadásul jelölt volt a Doubt (Kétség) című filmben alakított szerepéért. A szobrot végül elorozta előle Penelopé Cruz, aki mellett senkinek sem volt sok esélye az idén, de Davis kiválóan felhívta magára a figyelmet külsejével. Az aranyló holminak nemcsak a színe volt erőteljes, különösen a színésznő fekete bőrén, de a szabása is, ami erősen emlékeztet Marilyn Monroe egyik híressé vált ruhájára, márpedig a Marilynnel való összehasonlítás mindig kockázatos. Azt mondhatjuk, Davis állta a versenyt, megmutatta, hogy egyáltalán nem csak a kedves anyuka szerepére alkalmas.


KM

MTI/hvg.hu Kult

Armani-bojkottra szólítanak állatvédők az Oscar-gálán

Az Armani ruhák bojkottjára szólítottak fel az Oscar-díj átadásának estéjére állatvédők. A PETA képviselői Pinokkióként ábrázolták a divatcézárt, amiért az ígéretei ellenére nem mondott le a prémek használatáról.

MTI Kult

Oscar-díj: tarolt a Gettómilliomos

A Gettómilliomos című dráma kapta meg a legjobb film Oscar-díját vasárnap este Los Angelesben a 81. Oscar-gálán. Aranyszobrocskát kapott mások mellett Sean Penn, Kate Winslet, Heath Ledger és Penélope Cruz.

Shake

Náci pornónak tartják az egyik Oscar jelölt filmet

Holokauszt filmet készíteni nem könnyű feladat, különösen, ha az alkotóknak komoly ambícióik is vannak, vagy a szereplők nem kizárólag feketék és fehérek. Azok a mozinézők, akik kényelmetlenül érezték magukat A felolvasó című film alatt, nemtetszésüket kampánnyá változtatták, amely úgy tűnik, megingathatja a a vasárnapi Oscarr-díj bírálóit.

A TikTok javára döntöt egy amerikai bíró, egyelőre letölthető marad

A TikTok javára döntöt egy amerikai bíró, egyelőre letölthető marad

Márki-Zay: Szocialista jelölttel nem lehetett nyerni Mohácson

Márki-Zay: Szocialista jelölttel nem lehetett nyerni Mohácson

Ketten indulnak a polgármester-választáson Cserdiben

Ketten indulnak a polgármester-választáson Cserdiben