szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevés szülő akad, aki a köztudottan sokat káromkodó Gordon Ramsay karakterét el tudná képzelni a gyermekek lelkivilágát hasznosan és bájosan alakítgató mesehősként, ennek ellenére a híres és hírhedt, glasgow-i születésű sztárszakács most saját animációs sorozatot kap. Értelemszerűen felnőtteknek szól majd.

Gordon Ramsay nemcsak szakmai sikereket ért el eddigi élete során - először az Aubergine étteremben, majd szinte a világ minden táján -, de azt is, hogy az emberek állandóan beszélnek róla. Nyilván nagy figyelmet kap egy olyan szakács, aki számtalan díjat, Michelin-csillagot, és szakmai elismerést bezsebelt már, de simán kidobott egy hírességet is az étterméből, ha nem tetszett neki valami. És káromkodik. Sokat. Ennek köszönhetően a tévében is kiérdemelte a figyelmet, hiszen az unalmas főzőcskeműsorok helyét manapság sokkal inkább a drámában és feszültségben gazdag reality veszi át, ahol mellékesen főznek is valamit, de az igazából senkit sem érdekel.

A Kitchen Nightmares, a Hell’s Kitchen és a The "F" Word sikere után Ramsay most egészen új arcát mutatja majd a világnak, ugyanis a kanadai Cuppa Coffee Studios nevű animációs brigáddal közösen rajzfilmsorozatot indítanak, amelyben a sztárszakács nemcsak a konyhában, hanem a világ megmentésében is jelentős szerepet vállal. Különböző őrült és vicces kalandok várnak majd karakterére a Gordon Ramsay at Your Service című komédiában, amely feltehetően inkább felnőtt nézőknek szól majd. Nemcsak azért, mert Ramsay karaktere sehogy sem kompatibilis a gyerekmesékkel, hanem azért is, mert a Cuppa Coffee Studios az MTV-n nagy sikerrel futott Celebrity Deathmatch készítője is.


Nem Ramsay az első híresség, aki megdöbbentő módon hirtelen saját rajzfilmet kap, a Simpson család rajzfilmsorozatában igen népszerű celeb-vendégszerepléseknek köszönhetően divat lett animációs formában is meghódítani a nézőket. Így próbált szerencsét korábban Hulk Hogan is a Rock 'n' Wrestling című szériával, ami nem ért el túl nagy sikereket.

Gene Simmons, a Kiss zenekar basszusgitárosa is úgy gondolta, hogy a rockerélet mellett a gyermeki szívet megdobogtató monogám apatípus is érdekes téma lehet egy animációs sorozathoz; ennek az eredménye lett a My Dad the Rockstar című széria, amely nem érte meg a második évadot sem.


Egy időben a Cartoon Network próbálkozott meg az outcast rapper, André 3000 virtuális karakterének megálmodásával; ő egy zeneiskola lezser vezetőjeként vitte mindig sikerre a tehetséges nebulókat, de a sorozat nem ért el akkora sikereket, mint azt előzőleg remélték.


Ezek fényében persze kérdéses Gordon Ramsay animációs sikere, bár az alkotók szerint érdekes és vicces kalandok várnak a szellemes karakterre, aki természetesen kellő cinizmussal és iróniával kezeli majd a szélsőséges helyzeteket is. Nem ez lesz Ramsay első virtuális szereplése, mivel a híres szakács már egy videójátékban is szerepelt, amelyet saját műsorából készítettek.


NB
Botrány az Aldi-birodalomban: saját anyját perelte be az egyik örökös

Botrány az Aldi-birodalomban: saját anyját perelte be az egyik örökös

Radar360: Maszk nélküli utas ütött kalauzt, rendelet alapján helikopterezett Szijjártó

Radar360: Maszk nélküli utas ütött kalauzt, rendelet alapján helikopterezett Szijjártó

Alaposan megváltozik az időjárás kedden

Alaposan megváltozik az időjárás kedden