szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár a trendek nem kifejezetten a tradicionális magyaros konyhát részesítik előnyben, neveltetésünkből és kulturális...

Bár a trendek nem kifejezetten a tradicionális magyaros konyhát részesítik előnyben, neveltetésünkből és kulturális hátterünkből adódóan mindannyian kötődünk bizonyos, tipikusan hazai fogásokhoz. Még ha nem is kívánjuk minden nap, mégis nosztalgiával gondolunk a nagymama húslevesére, töltött káposztájára vagy apukánk lecsójára.

borsso.hu

A nosztalgiára épül a Kálvin tér mellett 2008-ban megnyílt Borssó koncepciója is, ám a hagyomány iránti tisztelet ez esetben a legkevésbé sem jelent konzervatívizmust.

Az étterem megjelenése a klasszikus, polgári Budapestet idézi, de nem a máshol megszokott, bolhapiac stílusban, annál jóval magasabb minőségben. A csodálatos, hatalmas csillár például minket teljesen lenyűgözött.

Az étlap aránylag szűkös, ami szerintünk jó jel, az oldalakon keresztül sorakozó ajánlatokat mindig gyanúsnak találjuk, sok napos húsokat és barnuló zöldségeket vízionálva a konyhába.

A Borssó esetében azonban bizalomkeltő a választék, talán desszertből lehetne több a mi ízlésünknek, de biztos csak mi vagyunk ilyen édesszájúak. A fogások jelentős része mindenki számára ismerős, ez azonban a legkevésbé sem jelenti, hogy nem érhetnek minket meglepetések.

borsso.hu

Számunkra a hortobágyi palacsinta okozta a legnagyobb döbbenetet, amit horrorisztikus közelmúltja miatt valódi bátorság jobb helyen az étlapra tenni, de Ferencz Gábor konyhafőnöknek sikerült valami egészen modern és friss értelmezést alkotni.

Másik nagy kedvencünk a lecsós bulgur volt, ami egyébként az egyik legkönnyebb fogás is az egész étlapon, kisétkűeknek remek választás. A bulgur még nem annyira menő, mint a polenta, amit már sok helyen kínálnak, pedig legalább olyan, ha nem egészségesebb köret.

Jelen esetben ritka jó párost alkotott a lecsóval és pontosan azt adta, amit ígért. A Borssó étlapjának ez lehet ugyanis az egyetlen hibája, hogy nem elég részletes és ezért a modern változatban elkészített hagyományos fogások esetleg csalódást jelenthetnek néhány vendégnek.

borsso.hu

A kacsacomb mellé kínált lilakáposzta hab például határozottan innovatív és trendi, ám aki valódi párolt káposztára számított, azt nem biztos, hogy kielégíti. Ahogy a mi desszertrajongó szívünk is elszorult egy pillanatra, amikor megláttuk a Borssó féle máglyarakást, ami csak alapanyagaiban azonos az anyukánkéval.

Finom volt, de nem nyújtotta ugyanazt az élményt, ami nem gond, ha előre felkészülünk a megszokottnál ez esetben is frissebb és könnyebb megoldásra.

A két féle, minden vendég számára elérhető degusztációs menünek köszönhetően ettünk még paprikás csirkét tojásos canellonival, harcsát, rakott krumplival és libamáj roládot maracujaval.

Bár az összes ételt élveztük, a hortobágyi palacsinta csodás meglepetése és a lecsós bulgur friss egyszerűsége maradt a kedvencünk. Mivel a heti ajánlatban az évente kétszer változó étlaptól eltérő szezonális ajánlatok is szerepelnek, érdemes többször is visszamenni, mi is ezt fogjuk tenni.

Ebédidőben különösen jó ajánlatnak számít a két fogás 950, három pedig 1290 forintért.

Kiütötte az európai autógyártókat Trump vámfenyegetése

Kiütötte az európai autógyártókat Trump vámfenyegetése

Meghalt Nagy Ervin Jobbik-alapító filozófus

Meghalt Nagy Ervin Jobbik-alapító filozófus

Orbán uralma és az elveszett generáció miatt nincs remény Magyarországon Krasznahorkai László szerint

Orbán uralma és az elveszett generáció miatt nincs remény Magyarországon Krasznahorkai László szerint

Esett az import decemberben, nőtt a külkereskedelmi többlet

Esett az import decemberben, nőtt a külkereskedelmi többlet