2010 legjobb séfjének menüje a Lufthansa járatain
A marokkói Casablancából származó Nouri a klasszikus, francia ihletésű haute cuisine-t ötvözi híres étterme, a...
A marokkói Casablancából származó Nouri a klasszikus, francia ihletésű haute cuisine-t ötvözi híres étterme, a hamburgi Piment különleges keleti ízeivel. Wahabi Nouri alkotásait az első és az üzleti osztály utasai ízlelhetik meg.
Egy kis ízelítő. Az első osztályon például három előétel közül lehet választani: homárpástétom zsenge póréhagymával, curry szósszal és papajával; marhahús mecsui módra sárgarépa pestóval; spárgakrém vegyes salátával. Ezután tenger gyümölcsei és kagylóleves következik korianderrel, vagy fűszergombás és sárgarépás római, arugula és frisée vegyes saláta paradicsommal és tárkonnyal vagy kapros joghurtöntettel. Főételek: báránylapocka-tadzsin párolt padlizsánnal, cukkinivel és édesburgonyával; gyöngytyúk melle mandulával töltve, babbal és burgonyapogácsával; olajban sült rombuszhal portóis narancsmártásban dinsztelt édesköménnyel és basmati rizzsel.
A Lufthansa májusi és júniusi hagyományos ajánlata: frissen szedett spárga hollandi mártással, többféle sonkával és petrezselymes burgonyával. Az étlapot Wahabi Nouri csábító desszertjei teszik teljessé: fűszeres csokoládé délice cseresznyemártással és mangó sorbet-val, vagy Ras el-Hanout krém málnával. A fedélzeten sajttálat is felszolgálnak fügecsatnival, szőlővel és dióval.
A Lufthansa 2000 januárjában indította el sztárséf programját, amellyel kiemelkedő kulináris élvezetekben szeretné részesíteni kiemelt utasait. Eddig többek közt Harald Wohlfahrt (Baiersbronn), Dieter Müller (Bergisch Gladbach), Daniel Boulud (New York) és Paul Bocuse (Lion) sztárséfek csatlakoztak a német légtársaság kulináris programjához.