szerző:
hvg.hu/Blikk
Tetszett a cikk?

Megdöbbentette Stohl Andrást a keddi Blikkben megjelent leleplező képsorozat. A képeken májusi balesetének legsúlyosabb sérültje kerti munka közben látható.

Kaincz Pál nemrég még azt állította, hogy fájdalmai vannak, alig tud járni, sántít, a legnagyobb baja pedig az, hogy az őt éltető földjén képtelen már úgy dolgozni, mint a baleset előtt. A Blikk olvasó-riporterének videója és fotói szerint az idős férfi a bíróságon enyhén túlzott, amikor azt állította, gyakorlatilag munkaképtelen.

"Hú, ez váratlan! Bevallom, megdöbbentett, de örülök, mert ez jó hír" – mondta a Blikknek Stohl, aki folyamatosan bizonygatja megbánását és abbéli szándékát, hogy jó útra kíván térni.

©

A Kaincz Pálnak súlyos – az elsőfokú ítélet szerint 15 százalékos mozgásszervi képességcsökkenést okozó – közúti balesete miatt a színészt két év négy hónapos börtönbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság. Másodfokon a Stohl ügyvédje, Ruttner György által bevont újabb szakértő megkérdőjelezte az előző szakvéleményt, miszerint Pali bácsi képességcsökkenése a baleset miatt maradandó lenne. Emiatt június 15-én nem tudott döntést hozni a bíróság, és szeptemberre halasztotta a per folytatását. Bírói kirendelésre egy harmadik igazságügyi orvos szakértő dönt majd az idős sértett egészségi állapotáról.

Ruttner György úgy tudja, Kainczot augusztus első heteiben fogja az orvos megvizsgálni. "A sérülés maradandósága a jogerős büntetés kiszabása szempontjából nagyon lényeges: a súlyos, de nem maradandó közúti balesetben okozott sérülés 0–3, a maradandó 0–5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható."

hvg.hu Napi merítés

Stohl-ügy: kockázatos dolog nyomás alá helyezni a bíróságot

Szeptemberre napolták el az első fokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönre ítélt Stohl András perének másodfokú tárgyalását. Így nem lehet tudni, hogy az a példátlan jogi pr-rally, amivel a vádlott és védője az elmúlt három hónapban körbeszáguldotta az országot, megtette-e a hatását - olvasható a Petrocelli blogon.

HavariaPress Itthon

Stohl-per: ellentmondanak egymásnak az orvosszakértők

Igazságügyi orvosszakértők meghallgatásával folytatódott kedden délután a Stohl-per, a védelem szakértője kétségbe vonta Kaincz Pál maradandó károsodását megállapító szakértői véleményt.

Bors Kult

Megosztja a Nemzet Színészeit Stohl András

Vihart kavart, hogy a nemzet színészei közül többen aláírták a Stohl Andrásra enyhébb büntetést kérő petíciót, s a tárgyalásán is megjelentek - írja a Bors.

CEU: Van egy igen komoly hasonlóság az elméleti matematikusok és ön között

CEU: Van egy igen komoly hasonlóság az elméleti matematikusok és ön között

A 39 éves Ibrahimovic mellé igazolt egy 34 éves támadót is az AC Milan

A 39 éves Ibrahimovic mellé igazolt egy 34 éves támadót is az AC Milan

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)