szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érti az univerzumot, a nőket azonban nem. Stephen Hawking bevallotta, hogy számára a legnagyobb rejtélyt a nők jelentik.

A New Scientist készített exkluzív interjút a nemsokára 70. születésnapját ünneplő Stephen Hawkinggal, amiből kiderült, a tudósnak a legnagyobb fejtörést nem az univerzum, hanem a nők jelentik. "Egy hatalmas rejtély számomra a női nem" - válaszolta a zseniként számon tartott Hawking, aki munkásságáról és legnagyobb tévedéseiről is beszélt. A fekete lyukról például sokáig úgy gondolta, hogy miután elnyeli az információkat, meg is semmisíti: "Ez volt a legorbitálisabb tévedésem, legalábbis a tudományban". Miután a teóriája megdőlt, 2004-ben maga mutatta be, hogyan kerül vissza az univerzumba az információ.

Stephen Hawking
©

Hawking január 8-án lesz hetvenéves, kétszer volt házas, a tudományban elért eredményein túl pedig a popkultúra részesévé is vált, hisz a Simpsonsban, a Family Guyban és a Star Trekben is szerepet kapott.

 

MTI Tech

Hawking szerint a mennyország tündérmese

A mennyország csak tündérmese azok számára, akik félnek az örök sötétségtől - állítja Stephen Hawking, a világ egyik legtekintélyesebb elméleti fizikusa.

MTI Új technológiák

Beszéd-asszisztenst keres Stephen Hawking

Stephen Hawking brit asztrofizikus asszisztenst keres, aki segítene kifejleszteni és fenntartani egy olyan elektronikus beszélőrendszert, amely lehetővé tenné, hogy a világegyetemről vallott elképzelését megossza az emberekkel.

Orbán Viktor: Jankovics Marcell megmutatta, mit kell megvédenünk

Orbán Viktor: Jankovics Marcell megmutatta, mit kell megvédenünk

Csak beoltott szurkolók lehetnek a nézőtéren a 2022-es foci vb-n

Csak beoltott szurkolók lehetnek a nézőtéren a 2022-es foci vb-n

Megöltek két embert Szegeden

Megöltek két embert Szegeden