szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb fogságban élő sós vízi krokodiljává nyilvánították Lolongot, a Fülöp-szigetek déli partjainál tavaly befogott krokodilt, amely 6,17 méteres hosszával és több mint egytonnás súlyával immár hivatalosan is megelőzte Cassius nevű ausztrál társát.

A krokodilt tavaly szeptemberben ejtették fogságba Mindanao szigetén, Bunawan város külterületén. Az állat most lett hivatalosan Guinness-világrekorder. A korábbi világcsúcstartó hüllő, Cassius az ausztráliai Cairns állatparkjában él, és 5,48 méter hosszú. Mielőtt elkapták, Lolong hosszú időn át tartotta rettegésben a települést: feltételezések szerint felfalt egy környékbeli halászt, egy 12 éves kislányt és egy vízibivalyt is.

A Lolongot ért "dicsőség" hírét vegyes érzelmekkel fogadta a 37 ezer lakosú Bunawan, amely Agusan del Sur tartományban fekszik. Amint azt a polgármester, Edwin Cox Elorde elmondta, a falusiak egyrészről büszkék a terület biológiai sokszínűségére, amelyet az állat léte bizonyít, másrészről azonban a mocsaras térség zömmel gazdálkodással foglalkozó lakóit félelemmel tölti el annak lehetősége, hogy Lolong nem volt egyedül, és így a jövőben több hasonlóan nagytestű hüllőtől is tartaniuk kell.

©

Az óriási krokodil a Bunawan határában fekvő új ökoturisztikai park legfőbb látványossága lett, a nyitás óta már több ezren voltak kíváncsiak a hatalmas állatra. A belépődíjakból származó bevétel a krokodil gondozására és etetésére, valamint a park fenntartására megy el.

A "krokodilszörnyet" 24 napon át tartó hajtóvadászat után sikerült elfognia a Ronnie Sumiller vadvédő és hivatásos krokodilvadász által vezetett csapatnak tavaly. A vadászok 20, állattetemeket tartalmazó acélkábel csapdát állítottak fel egy folyó mentén és a környező mocsarakban, ahol az állat tanyázott.

Határozatlan időre felfüggesztették a Premier League-et

Határozatlan időre felfüggesztették a Premier League-et

„Nagyon szeretnénk gyereket, azért vagyunk itt”

„Nagyon szeretnénk gyereket, azért vagyunk itt”

Ingyenesen hozzáférhetővé vált 12 nyelven 36 szótár, sok folyóirat és könyv az Akadémiai Kiadónál

Ingyenesen hozzáférhetővé vált 12 nyelven 36 szótár, sok folyóirat és könyv az Akadémiai Kiadónál