szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Cirque du Soleil folytatja Ka című produkciójának Las Vegas-i előadássorozatát, amelyet több mint két héttel ezelőtt függesztett fel, miután egyik légtornásza a közönség szeme láttára halt szörnyet a színpadon.

A kedd esti előadáson álló ovációval tisztelegtek a 31 évesen elhunyt Sarah Guyard-Guillot emléke előtt, aki június 30-án 27 méter magasból zuhant a mélybe a Ka című produkció légi csatajelenetében. A halottkém jelentése szerint a párizsi születésű akrobata halála baleset volt. A nőn az esés közben végig rajta volt biztonsági hevedere.

Az amerikai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (Occupational Safety and Health Administration) vizsgálatot indított az ügyben: a nyomozás akár hat hónapig is eltarthat. 

A Las Vegas Review-Journal című lap beszámolója szerint az MGM Grand Hotelben megtartott keddi előadást "egy kivételes művész emlékének" ajánlották. A világhírű kanadai cirkusztársulat kivágta a műsorból az ominózus légi csatát és másik jelenettel helyettesítette azt. "Ez egy létező jelenet, amelyet korábban akkor vetettünk be, ha technikai nehézségek léptek fel" - mondta a társulat szóvivője. 

Guyard-Guillot a produkció 2006-os indulása óta vett részt a Ka című showban, de már 20 éve akrobataként lépett fel. A kanadai cirkusz 29 éves történetében ő volt az első előadó, aki halálos balesetet szenvedett előadás közben. 

A júniusi előadáson a publikum először azt hitte, hogy a zuhanás része a produkciónak, és csak akkor jöttek rá, hogy valami baj történt, amikor meghallották az előadók kiáltását. A produkció még pár pillanatig folytatódott, majd hangosbeszélőn jelentették be, hogy az előadást félbeszakítják.

A Kanada franciaajkú Québec tartományában 1984-ben alapított Cirque du Soleil mára szórakoztatóipari "multivá" nőtte ki magát, előadásait a világ 300 városában 100 millióan látták eddig.

Elindult az 5G a Telekomnál

Elindult az 5G a Telekomnál

Annyian kirándulnak Szentendrére, hogy le kell zárni a belvárosát

Annyian kirándulnak Szentendrére, hogy le kell zárni a belvárosát

Két új fülesen is dolgozhatnak az Apple-nél, az egyik egy telefon árába kerül

Két új fülesen is dolgozhatnak az Apple-nél, az egyik egy telefon árába kerül