szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra jár majd Budapesten a 43-as villamos, igaz, csak egyetlen délutánon. Szombaton lesz 30 éve, hogy utoljára közlekedett Nagytétény villamosa, a 43-as. Ennek emlékére nosztalgiajárműveket indítanak 30-án, vagyis szombaton.

A 43-as eredetileg helyi érdekű vasút, majd villamos volt. Szombaton a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban jubileumi emlékdélutánt rendeznek a 43-as villamosról, emellett nosztalgiavillamos és nosztalgiabusz is indul aznap.

A 2624-es pályaszámú acélvázas nosztalgiavillamos 43-as jelzéssel közlekedik majd a Széll Kálmán tér és Budafok kocsiszín között, a 18-as és a 47-es villamos vonalán. A Széll Kálmán térről 15 óra 40-kor Budafok, Városháztól pedig 16 óra 35-kor indul az emlékjárat.

Ugyancsak szombaton egy Ikarus 260-as nosztalgiabusz 43V jelzéssel közlekedik majd Budafok, Városház tér és a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ között. A Városház téren 16 óra 30-kor lesz az indulás.

A nosztalgiajárműveket nosztalgia-menetjeggyel lehet igénybe venni, amely egy útra 500 forintba kerül, 6 és 14 éves kor között pedig 300 forintba. A hat éven aluliak és a 65 éven felüliek ingyen utazhatnak – olvasható a BKK közleményében.

Gáspár Máté: Felhergel a sunyiság, a megalkuvás

Gáspár Máté: Felhergel a sunyiság, a megalkuvás

Beperelné Trumpékat a TikTok

Beperelné Trumpékat a TikTok

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek