szerző:
MTI

Rendőrségi vizsgálat indulhat Nigella Lawson ellen kábítószer-használat gyanújával.

A világszerte ismert és népszerű tévészakács – akinek édesapja, Nigel Lawson a tavasszal elhunyt Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök pénzügyminisztere volt az 1980-as években – eredetileg a vád tanújaként jelent meg többször is az elmúlt hetekben a nyugat-londoni Isleworth koronabíróságán, ahol egykori családi mindeseinek csalási pere folyt.

©

Az olasz testvérpár, Francesca és Elisabetta Grillo évekig állt Nigella Lawson és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő alkalmazásában. A két nővért azzal vádolták, hogy a család pénzéből 658 ezer fontot (több mint kétszázmillió forintot) vertek el saját luxuskiadásaikra. A testvérpárt a múlt héten az esküdtszék felmentette, ám a két egykori családi mindenesre akkor gyakorlatilag már senki nem figyelt. A tárgyaláson ugyanis fény derült Nigella Lawson kábítószeres múltjára és a hír elöntötte a brit sajtót.

Francesca és Elisabetta Grillónak – ügyvédeik szerint – a tévészakács személyesen engedte meg a pénzszórást, cserébe azért, hogy hallgatnak az ő rendszeres kábítószerezéséről.

Nigella Lawson tanúvallomásában elismerte, hogy valóban fogyasztott kokaint "néhányszor", de ez még akkor történt, amikor halálos beteg első férjével, John Diamonddal élt és a közös kábítószer-fogyasztás célja az volt, hogy a rákbetegség végső stádiumában járó Diamond szenvedéseit enyhítsék.

Elismerte azt is, hogy második férjével, Charles Saatchival kötött házasságának utolsó évében ismét kábítószerhez – kokainhoz és kannabiszfélékhez – folyamodott, azért, hogy "elviselhetetlen" életét és Saatchi "terrorizmusát" elviselhetőbbé tegye. A tévészemélyiség ugyanakkor azzal vádolta Charles Saatchit, hogy "fűnek-fának hazudozik" az ő nem létező kábítószer-függőségéről.

A lavinát azonban már nem lehetett megállítani, és a brit sajtóban azóta is naponta jelennek meg egyre cifrább beszámolók Nigella Lawson drogos ügyeiről. A hétfői Daily Mail például idézi Saatchi előző feleségét, az amerikai Kay Saatchit, aki szerint Nigella Lawson az ő 18 éves lányukat, Phoebe-t is megpróbálta "bevonni a kábítószerezésbe". Phoebe együtt élt apjával és Nigella Lawsonnal londoni otthonukban a nyáron kimondott válásig.

Elisabetta Grillo ráadásul kijelentette a bíróságon, hogy a tévészakács "a gyerekeknek is megengedte, hogy füvet szívjanak". Nigella Lawsonnak két tizenéves gyermeke van első házasságából.

A Scotland Yard a drogvádak felmerülése után először azt közölte, hogy nem lát okot vizsgálatra az ügyben. Az egyre újabb információk napvilágra kerülése után azonban a rendőrség a jelek szerint meggondolta magát. A hétfői Daily Mailnek a Scotland Yard illetékes parancsnoka, Stephen Watson úgy fogalmazott, hogy a rendőrség a vádhatóságokkal együtt vizsgálja bírósági eljárás során elhangzottak lehetséges "folyamodványait" és áttekinti az összes bizonyítékot.

A konzervatív brit napilap szerint a Scotland Yard fontolóra veszi a vádemelés lehetőségét kábítószer-birtoklás gyanújával és akár gyanúsítottként is kihallgathatja Nigella Lawsont. A Mail szerint a gyermekvédelmi hatóságok is eljárást indíthatnak az ügyben.

Orbán nem szeretne női biztosjelöltet megnevezni

Orbán nem szeretne női biztosjelöltet megnevezni

Videó: Hogyan ismerjük fel a kamuprofilokat?

Videó: Hogyan ismerjük fel a kamuprofilokat?

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

Saját örömlányai tartották ki a tatabányai férfit

Saját örömlányai tartották ki a tatabányai férfit

Csúszik az új Európai Bizottság hivatalba lépése

Csúszik az új Európai Bizottság hivatalba lépése

Érkezik Putyin, Szijjártó bejelentette, fontos szerződéseket írnak majd alá

Érkezik Putyin, Szijjártó bejelentette, fontos szerződéseket írnak majd alá