Konyha-show, avagy dobj hátast egy tojástól
Egy mezei tükörtojásnál nem tudsz bonyolultabb ételt elkészíteni, de valamivel mégis szeretnéd elkápráztatni a csajod?
Egy mezei tükörtojásnál nem tudsz bonyolultabb ételt elkészíteni, de valamivel mégis szeretnéd elkápráztatni a csajod? Le kell nyűgöznöd egy rakás vendéget, és fogalmad sincs, hogyan láss hozzá? Segítünk: sóval. Igaz, nem épp átlagossal, hanem a Himalájából származó, pompás pasztell narancsszínű sólappal, ami a számos étteremben (és bevállalós háztartásban) már népszerű sótégla vékonyabb változata. Semmi humbug nincs az ügyben: ráteszed a sólapot a hőforrásra, átmelegíted, egy hőálló alátéttel az asztalra helyezed, és tádámm, már kezdheted is a sütést – az asztal közepén, a fürdőkádban, a teraszon – vagy ahol épp jólesik. A bumszli sótéglával ellentétben a sólap könnyen átmelegszik, így a rajta való sütés jóval rövidebb előkészületekkel elérhető mindenki számára. Nem kell azonban attól félned, hogy menet közben kifullad a mutatvány, mert pont elég hosszan tartja a hőt. Itt egy magyar videó a használatáról:
A sótömböt előmelegítheted gázlángon, sütőben, serpenyőben vagy akár grillen is, az ételeket pedig közvetlenül a forró sólapon, akár a vendégek előtt is sütheted - természetesen külön hozzáadott só nélkül. A sótömbbel többször elkápráztathatók a vendégek, tekintve, hogy felülete egyszerűen, dörzsöléssel tisztítható.
Honlap: http://www.culinaris.hu/