szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Egy mezei tükörtojásnál nem tudsz bonyolultabb ételt elkészíteni, de valamivel mégis szeretnéd elkápráztatni a csajod?


Egy mezei tükörtojásnál nem tudsz bonyolultabb ételt elkészíteni, de valamivel mégis szeretnéd elkápráztatni a csajod? Le kell nyűgöznöd egy rakás vendéget, és fogalmad sincs, hogyan láss hozzá? Segítünk: sóval. Igaz, nem épp átlagossal, hanem a Himalájából származó, pompás pasztell narancsszínű sólappal, ami a számos étteremben (és bevállalós háztartásban) már népszerű sótégla vékonyabb változata. Semmi humbug nincs az ügyben: ráteszed a sólapot a hőforrásra, átmelegíted, egy hőálló alátéttel az asztalra helyezed, és tádámm, már kezdheted is a sütést – az asztal közepén, a fürdőkádban, a teraszon – vagy ahol épp jólesik. A bumszli sótéglával ellentétben a sólap könnyen átmelegszik, így a rajta való sütés jóval rövidebb előkészületekkel elérhető mindenki számára. Nem kell azonban attól félned, hogy menet közben kifullad a mutatvány, mert pont elég hosszan tartja a hőt. Itt egy magyar videó a használatáról:




A sótömböt előmelegítheted gázlángon, sütőben, serpenyőben vagy akár grillen is, az ételeket pedig közvetlenül a forró sólapon, akár a vendégek előtt is sütheted - természetesen külön hozzáadott só nélkül. A sótömbbel többször elkápráztathatók a vendégek, tekintve, hogy felülete egyszerűen, dörzsöléssel tisztítható.
Honlap: http://www.culinaris.hu/
A profizmus és a közvetlenség nem zárja ki egymást

A profizmus és a közvetlenség nem zárja ki egymást

Rontotta a magyar gazdaság kilátását a Moody's

Rontotta a magyar gazdaság kilátását a Moody's

Kutatók szerint át kellene gondolni a 2026-os foci-vb-t, mert egyes helyszíneken 50 fok lesz

Kutatók szerint át kellene gondolni a 2026-os foci-vb-t, mert egyes helyszíneken 50 fok lesz

Vogel Evelin: Van valaki, aki segít nekem, és ma már azt gondolom, hogy van kapcsolata a Fidesszel

Vogel Evelin: Van valaki, aki segít nekem, és ma már azt gondolom, hogy van kapcsolata a Fidesszel