szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy Dél-Koreában, úgy Indiában is elözönlötték a kismamák a szülészeteket, hogy császármetszés révén hozhassák...

Ahogy Dél-Koreában, úgy Indiában is elözönlötték a kismamák a szülészeteket, hogy császármetszés révén hozhassák világra gyermeküket, remélve, hogy a sok egyes megalapozza majd a szerencséjét. Természetesen a műtét csak azoknál jöhetett szóba, akik amúgyis a napokban szültek volna, sok kismamát hazazavartak az orvosok.

Esküvőkből is csúcsforgalom volt Indiában, ami csúcsforgalmat okozott az utakon, és több nagyvárosban dugókat. Párok tízezrei keltek egybe, és az esküvői menetek nem csak autósak voltak, ezért elefántoktól a tevéken át a fehér lovakig sok állat is nehezítette a forgalom haladását.

Kínában is megugrott a menyegzők száma, holott ott november 11. egy ideje éppen "egyedülállók napja", a szinglik nem hivatalos ünnepe. A dátumban szereplő egyesek a magányosság jelképei. Az egyetemi körökből az 1990-es évek elején indult kezdeményezés mára vált igazán népszerűvé: több millióan emlékeznek meg róla, országszerte különböző programokat rendeznek a párnélkülieknek.

Bár a 11-es nem kifejezetten szerencseszám a kíniaknak, sokan úgy gondolják, a házassági papíron szereplő "mágikus dátum", az egyessor szerencsét hoz majd frigyüknek - legalábbis könnyebb lesz észben tartani a házassági évfordulót. A sanghaji polgári ügyek hivatala csütörtök estig több mint 3300 házasulandót regisztrált péntekre, és ezek közt nem szerepel azoknak a száma, akik előzetes bejelentés nélkül állítanak be a hivatalba. A Sanghajtól 250 kilométerre fekvő Nancsing (Nanjing) városában szintén a 3000-et közelíti a házassági szándékukat bejelentők száma, ami tízszerese az átlag péntekieknek.

A legutóbbi "csodadátumon", tavaly október 10-én, azaz 2010. 10. havának 10. napján Pekingben 11 ezer pár kelt egybe, 2009. 9. hó 9-én viszont jóval több, csaknem 20 ezer. A "11-esek" végeredménye még nem ismert.

A hvg.hu külön írást is közölt a mai nap számmisztikájáról, ezt itt lehet elolvasni.

Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Megjelent a Spotify 2020-as toplistája: ezek a zenék szóltak legtöbbször

Megjelent a Spotify 2020-as toplistája: ezek a zenék szóltak legtöbbször

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban