szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A molekuláris gasztronómia elnevezését a magyar szárazású Kürti Miklós, azaz Nicholas Kurti (oxfordi fizikus) és Hervé...

A molekuláris gasztronómia elnevezését a magyar szárazású Kürti Miklós, azaz Nicholas Kurti (oxfordi fizikus) és Hervé This (francia fizikus-kémikus) alkották meg a nyolcvanas évek végén, egészen pontosan 1988-ban. Azóta egyre több követője akadt ennek a műfajnak, amely sokat köszönhet a médiasztár Heston Blumenthalnak, a 2005-ben a világ legjobb éttermének kikiálltott Fat Duck tulajdonosának, akit nem véletlenül tartanak a molekuláris gasztronómia doyenjének.

Vagy itt van a legendás chicagói Alinea étterem, aminek szakácsai soha sem tétlenkednek, folyamatosan az innováció foglalkoztatja őket, valami újat és szokatlant kitalálni és azt létrehozva elbűvölni a vendéget az asztalnál. Itt a legújabb alkotásuk, egy ehető zöldalmaízű léggömb, tele héliummal, ami belélegezhető. Te megkostolnád?

Nemzetközi lapszemle: Biztató jelek a vámháborúban, de uralkodik még a bizonytalanság

Nemzetközi lapszemle: Biztató jelek a vámháborúban, de uralkodik még a bizonytalanság

Így szépül a Lánchíd, amíg mi alszunk

Így szépül a Lánchíd, amíg mi alszunk

Porördög repített a levegőbe egy szentmártonkátai családi játszóteret

Porördög repített a levegőbe egy szentmártonkátai családi játszóteret

Hiúzokat fogadott örökbe a Honvédelmi Minisztérium

Hiúzokat fogadott örökbe a Honvédelmi Minisztérium