szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A molekuláris gasztronómia elnevezését a magyar szárazású Kürti Miklós, azaz Nicholas Kurti (oxfordi fizikus) és Hervé...

A molekuláris gasztronómia elnevezését a magyar szárazású Kürti Miklós, azaz Nicholas Kurti (oxfordi fizikus) és Hervé This (francia fizikus-kémikus) alkották meg a nyolcvanas évek végén, egészen pontosan 1988-ban. Azóta egyre több követője akadt ennek a műfajnak, amely sokat köszönhet a médiasztár Heston Blumenthalnak, a 2005-ben a világ legjobb éttermének kikiálltott Fat Duck tulajdonosának, akit nem véletlenül tartanak a molekuláris gasztronómia doyenjének.

Vagy itt van a legendás chicagói Alinea étterem, aminek szakácsai soha sem tétlenkednek, folyamatosan az innováció foglalkoztatja őket, valami újat és szokatlant kitalálni és azt létrehozva elbűvölni a vendéget az asztalnál. Itt a legújabb alkotásuk, egy ehető zöldalmaízű léggömb, tele héliummal, ami belélegezhető. Te megkostolnád?

Minden ötödik gyerek háborús övezetben él, sose volt még ilyen rossz a helyzet

Minden ötödik gyerek háborús övezetben él, sose volt még ilyen rossz a helyzet

A Fidesz pártcsaládra lelt az idén, de Orbánéknak nem osztottak lapot az EU-ban

A Fidesz pártcsaládra lelt az idén, de Orbánéknak nem osztottak lapot az EU-ban

Azerbajdzsánnak nem csecsen segítség kell, hanem bocsánatkérés és kártérítés

Azerbajdzsánnak nem csecsen segítség kell, hanem bocsánatkérés és kártérítés

Anomáliák az időjárásban és a politikában, papírforma a fociban – 2024 Krónikája

Anomáliák az időjárásban és a politikában, papírforma a fociban – 2024 Krónikája