szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Mit tehet a nyolcadik és a kilencedik kerület peremén lakó polgár egy tisztességes gyomorremegős másnapon?

Mit tehet a nyolcadik és a kilencedik kerület peremén lakó polgár egy tisztességes gyomorremegős másnapon? Például nekiiramodik felfedezni magának egy közeli étkezdét, amiről mások már csupa jókat mondtak, de mivel ő a saját bőr útján való tapasztalatszerzés elkötelezettje, és ha karón varjút nem is, de hamburgerben látott már közveszélyes dolgokat, ezért minden mindegy alapon beveti magát a nevezett helyre - esetünkben a Black Cab Burgerbe.

Ami betoppanásunkkor meggyőző dizájnnal fogad: fehér-fekete-piros színek dominálnak, a falon az egyik dekor egy hosszúra nyúlt fekete lemez, rajta egy gumiabroncs lenyomatával, a másik pedig egy szóviccelő hamburger, hogyaztmondja "nice to meat you."

Ezt láthatnánk odabent, ha éppen záróra van (a hely saját fotója):

És így nézett ki ezen a nyomott vasárnap délutánon (saját mobilfotónk):

A helyenként frappáns, mégis letisztult, kompakt küllem jó benyomást kelt, pedig a nem szokványos - az asztalok lekerekített sarkaiban elhelyezett - ülőalkalmatosságokat még csak ezután szúrjuk ki. Követik ezek is a pepita színhagyományt, csakúgy, mint az étlap.

A látottak alig pár perc alatt feltornyozzák bennünk a pozitív előítéleteket, ami rizikós dolog, tekintve, hogy innen nagyot lehet bukni. Szerencsénkre azonban elég hamar kiderül, hogy a meggyőzés nem csak az arculatra terjed ki: úgy öt-hat percnyi várakozást követően hozzájutunk a kívánt kalóriákhoz, persze tűzpiros tálcán, rajta vastag, nehezen szakadó, minőségi fekete szalvétával.

Tesztünket egy teljesen szimpla hamburgerrel (600 forint) és egy normál adag sültkrumplival (300 forint) nyitottuk. Az előbbiről nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legjobb húspogácsa került bele, amit Budapesten valaha is elnyeltem, és a többi összetevő is magas színvonalúnak tűnt, öröm volt magunkba tuszkolni - annyira, hogy végül kiderült, a nagyobb burgert kellett volna kérnünk, ami csak 200 forinttal több. A burgonya csak tovább tolt az élményméteren, tökéletesre sütött, ínycsiklandó, házi típusú.

A kisméretű burger miatt kért bónusz hot-dog (400 forint) nem rendelkezett kirívó tulajdonságokkal, de így is megy neki az erős négyes osztályzat, és néhány piros pontot kiosztunk arra is, hogy angol söröket, cidereket ihatunk, ha éppen úgy van.

Így nézne ki, ha mi állnánk a konyharészlegben (fotó: blackcabburger.hu)

Egy biztos: a kiszámíthatatlan összetevők és a klasszikus lehúzások poklától a lehető legmesszebb pozicionálta magát a Black Cab Burger. Amikor kisétáltunk, egy percig sem éreztük, hogy aggódnunk kellene a bélháztartásunk miatt, azt viszont igen, hogy jövünk még ide tesztelni. Mondjuk a Giga Double Decker Burgert.

Black Cab Burger
Cím: 1095 Budapest, Mester utca 46.
Nyitva tartás: Egész héten 11.00-23.45
Facebook | Foursquare | Blackcabburger.hu

Dobrev: A körzetek 90 százalékában legalább két jelölt közül lehet választani

Dobrev: A körzetek 90 százalékában legalább két jelölt közül lehet választani

Egy kínai cég több száz magyarról gyűjtött adatokat, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

Egy kínai cég több száz magyarról gyűjtött adatokat, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

Akár 170 milliárd forint filmes bevételtől eshet el Magyarország a homofóbtörvény miatt

Akár 170 milliárd forint filmes bevételtől eshet el Magyarország a homofóbtörvény miatt