szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák...

Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák kialakulásával. A brit tudósok legfrissebb kutatási anyagai megerősítik ezt a tényt, hiszen javaslatuk szerint 70 grammnál többet enni naponta ezekből végzetes hatású lehet.

A British Journal of Cancer című folyóiratban 11 klinikai próba adatait elemezték, amelyekben 6643 hasnyálmirigyrákban szenvedő beteg adatai szerepeltek. Arra jutottak, hogy az étrendben napi 50 grammal több feldolgozott hús 19 százalékkal, 100 grammal több pedig 38 százalékkal növelte meg a hasnyálmirigyrák kockázatát.

Mivel különösen nagy a rák halálozási aránya, ezért fokozottan érdemes odafigyelni az ilyen kutatási eredményeskre.

Forrás: 168ora.hu

„Csak egy tűzgolyót láttam, ami aztán eltűnt” – nyilvánosságra hozták, mit mondtak a légiirányítók a washingtoni légi katasztrófa idején

„Csak egy tűzgolyót láttam, ami aztán eltűnt” – nyilvánosságra hozták, mit mondtak a légiirányítók a washingtoni légi katasztrófa idején

Kemény munka és Cortina-hatás: történelmi lehetőség előtt áll a női hokiválogatott

Kemény munka és Cortina-hatás: történelmi lehetőség előtt áll a női hokiválogatott

„Most csak azt érzem, hogy fáj” – drámai végjátékban bukta el a vb-negyeddöntőt a férfi kéziválogatott

„Most csak azt érzem, hogy fáj” – drámai végjátékban bukta el a vb-negyeddöntőt a férfi kéziválogatott

Orbán és Trump a kanyarban sincsenek kedvenc sportjukhoz képest

Orbán és Trump a kanyarban sincsenek kedvenc sportjukhoz képest