szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák...

Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák kialakulásával. A brit tudósok legfrissebb kutatási anyagai megerősítik ezt a tényt, hiszen javaslatuk szerint 70 grammnál többet enni naponta ezekből végzetes hatású lehet.

A British Journal of Cancer című folyóiratban 11 klinikai próba adatait elemezték, amelyekben 6643 hasnyálmirigyrákban szenvedő beteg adatai szerepeltek. Arra jutottak, hogy az étrendben napi 50 grammal több feldolgozott hús 19 százalékkal, 100 grammal több pedig 38 százalékkal növelte meg a hasnyálmirigyrák kockázatát.

Mivel különösen nagy a rák halálozási aránya, ezért fokozottan érdemes odafigyelni az ilyen kutatási eredményeskre.

Forrás: 168ora.hu

Marabu Féknyúz: Magyar Péter nyomai

Marabu Féknyúz: Magyar Péter nyomai

A fiatalok majdnem 60 százaléka nem érzi úgy, hogy megbecsülnék a munkahelyén

A fiatalok majdnem 60 százaléka nem érzi úgy, hogy megbecsülnék a munkahelyén

„Az életnek nincsen értelme, az életnek gyönyörűsége van” – 90 éves lett Csányi Vilmos, akit a kíváncsiság tart fiatalon

„Az életnek nincsen értelme, az életnek gyönyörűsége van” – 90 éves lett Csányi Vilmos, akit a kíváncsiság tart fiatalon

Gondolkozz velünk: Tavaszi böngésző – Szexi a matek 20.

Gondolkozz velünk: Tavaszi böngésző – Szexi a matek 20.