szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák...

Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák kialakulásával. A brit tudósok legfrissebb kutatási anyagai megerősítik ezt a tényt, hiszen javaslatuk szerint 70 grammnál többet enni naponta ezekből végzetes hatású lehet.

A British Journal of Cancer című folyóiratban 11 klinikai próba adatait elemezték, amelyekben 6643 hasnyálmirigyrákban szenvedő beteg adatai szerepeltek. Arra jutottak, hogy az étrendben napi 50 grammal több feldolgozott hús 19 százalékkal, 100 grammal több pedig 38 százalékkal növelte meg a hasnyálmirigyrák kockázatát.

Mivel különösen nagy a rák halálozási aránya, ezért fokozottan érdemes odafigyelni az ilyen kutatási eredményeskre.

Forrás: 168ora.hu

„Nem hívtak el a castingra, úgyhogy azt mondtam, nem lesz műtét”

„Nem hívtak el a castingra, úgyhogy azt mondtam, nem lesz műtét”

Anomáliák az időjárásban és a politikában, papírforma a fociban – 2024 Krónikája

Anomáliák az időjárásban és a politikában, papírforma a fociban – 2024 Krónikája

Ne legyen a cél, hogy szeressék a diákok - mitől népszerű egy tanár most, és mitől volt 150 évvel ezelőtt?

Ne legyen a cél, hogy szeressék a diákok - mitől népszerű egy tanár most, és mitől volt 150 évvel ezelőtt?

Elon Musk most egy német lapban éltette az AfD-t, rögtön fel is mondott a szerkesztő

Elon Musk most egy német lapban éltette az AfD-t, rögtön fel is mondott a szerkesztő