Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák kialakulásával. A brit tudósok legfrissebb kutatási anyagai megerősítik ezt a tényt, hiszen javaslatuk szerint 70 grammnál többet enni naponta ezekből végzetes hatású lehet.
A British Journal of Cancer című folyóiratban 11 klinikai próba adatait elemezték, amelyekben 6643 hasnyálmirigyrákban szenvedő beteg adatai szerepeltek. Arra jutottak, hogy az étrendben napi 50 grammal több feldolgozott hús 19 százalékkal, 100 grammal több pedig 38 százalékkal növelte meg a hasnyálmirigyrák kockázatát.
Mivel különösen nagy a rák halálozási aránya, ezért fokozottan érdemes odafigyelni az ilyen kutatási eredményeskre.