szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rafael Benítez, a Premier League egyik bajnokesélyesének számító Liverpool FC vezetőedzője nem írta alá a klub újabb, immár negyedik ajánlatát, és azzal fenyegetőzik, hogy a szezon végén távozik a kispadról.


"Ez így nem mehet tovább!"
© AP
Tom Hicks és George Gillett, a liverpooli egyesület társtulajdonosai arra számítottak, hogy Rafael Benítez, a csapat trénere pénteken rábólint negyedik ajánlatukra, amely 2013-ig kötné a spanyol szakembert Liverpoolba. Nem így történt. A két amerikai üzletember érthetően meg is döbbent a döntésen, hiszen csütörtökön még úgy nézett ki, a legfontosabb feltételekben sikerült megállapodni.

Mivel a 48 éves szakember vonakodik aláírni az újabb, hosszú távú szerződését, az is elképzelhető, hogy a következő szezonban már nem ő ül a vörösök kispadján. Annak ellenére távozhat, hogy jelenlegi szerződése még egy évre szól. Szándékai szerint nem szívesen menne el, hiszen például 2008 decemberében másodszor is visszautasította a Real Madrid ajánlatát. Szíve szerint tehát maradna az angoloknál, de jelezte: egyszerűen nem tud együtt dolgozni a két amerikai tulajdonossal.

„A döntés azzal magyarázható, hogy Rafa szabad kezet akar kapni a játékospiacon, az igazolások és az akadémia területén is” – mondta egy, a trénerhez közel álló forrás, aki egyúttal hozzátette: a klub elszalaszt mindenkit az átigazolási piacon, mert egyszerűen túl lassan mennek a dolgok. Rafael Benítez, miután januárban lecsúsztak az ő kiszemeltjeiről, azonnal jelezte: ha nem hagyják dolgozni, ne számítsanak rá. „Újabb négy évig nem tud ilyen körülmények között dolgozni.”

A szakember 2004 óta áll a gárda élén, előtte három évig a Valencia csapatánál dolgozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már az ivóvízellátással is bajok vannak Tigrében

Már az ivóvízellátással is bajok vannak Tigrében

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk