szerző:
Horn Andrea (Rio de Janeiro)
Tetszett a cikk?

Kozák Danuta mellett az aranyat nyert kajaknégyes többi tagját is megszólaltattuk Rióban a verseny után.

Csipes Tamara: "Jó volt nagyon, tökéletes pályát mentünk. Az Eb-n is nyertünk, de ég és föld a különbség, számomra emeli az arany fényét, hogy megcsináltuk azt, amit igazából tudunk, hogy nem rontottunk el semmit. Nyertem már sok versenyt, aminek mindig nagyon örülök. Hogy ez olimpiai cím, azt még nem sikerült teljesen felfognom. Majd, ha megkapom az érmet, akkor le fog esni, hogy ez nem olyan, amiből már van otthon. Remélem, lesz több is, nagyon várom a folytatást".

Fazekas-Zur Krisztina: "Tökéletes volt. Londonban más volt, ott egyáltalán nem izgultam, első alkalommal szerepeltem olimpián, kábé nem is tudtam, mi az. Most már tudtam, milyen érzés olimpiai bajnoki címet nyerni, így nagyon-nagyon izgultam. Fogalmam sem volt, hol vagyunk a többiekhez képest, mert hátulról nem látok mást, csak a lapátokat. De meg is fogadtam, hogy nem is fogok kinézni, de most nem bírtam ki. 350-nél úgy láttam, nagyon vezetünk, így meg is lepett, amikor mondták, hogy csak éppen hogy nyertünk. Nagyon örülök, hogy vége van, kicsit már felszabadultabb vagyok. Várom már az ünneplést".

Szabó Gabriella: "Nem nagyképűségből mondom, de nagyon magabiztosan álltam oda a mai futamhoz, és talán ezért is nem mertem kinézni a többiekre: úgy éreztem, hogy csak ronthatok a teljesítményünkön. Nagyon bíztam abban, hogy elöl leszünk az utolsó 50 méteren, ahol én már el szoktam kezdeni kíváncsiskodni, és fél szemmel érzékeltem, hogy megvan az előnyünk. Háromszoros olimpiai bajnok vagyok, most kezdem ezt ízlelgetni. Egyszerűen megállt az agyműködésem, hogy elértem azt, amiért négy éve dolgozom. Nagyon tudatos négy éven vagyok túl, szépen felépítettem mentálisan magamban, hogy mit szeretnék a mai napig elérni. Most tényleg megszűnt körülöttem a világ, nem tudom, hogyan tovább, merthogy sikerült!".

Kozák Danuta nyilatkozatát itt olvashatja.

Aranyat nyert a női kajaknégyes, este játszanak a pólósok - ÉLŐ

A riói olimpia 15. versenynapján a magyarok legnagyobb esélye az 500 méteres női kajaknégyes döntőjében volt, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina pedig meg is szerezte a 8. magyar aranyérmet. Fél 10-től a görögök ellen játszanak férfi pólósaink, akik az 5.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Egy thai nemzeti park mostantól a turisták után küldi a szemetüket

Egy thai nemzeti park mostantól a turisták után küldi a szemetüket

Szlávik János: Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek

Szlávik János: Ma már szinte mindenkinek a környezetében vannak fertőzöttek