szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mérlegelniük kell a történteket és a lehetséges hatásokat.

Ahogy korábban megírtuk, a Telekom Veszprém a gyenge szezonkezdetet követően meneszti Ljubomir Vranjest és stábját a kézilabdacsapat éléről. Ennek a magyar férfi kézilabda-válogatottra is lehet hatása, mivel a svéd szakember egyben a szövetségi kapitány is.

Kérdésünkre a Magyar Kézilabda-szövetség korábban azt válaszolta, egyelőre értékelniük kell a történteket, hamarosan közleményt adnak ki az ügyben. A később közzétett kommüniké Novák Andrást, az MKSZ főtitkárát idézi: "Válogatottunk készül a jövő januári világbajnokságra, amely a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú, de természetesen önmagában is az. A sorsolásunk kedvezőnek mondható, a csapatunk erős, a tét óriási. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb esélyekkel vágjon neki a világbajnokságnak. Hogy ez ebben a konkrét ügyben és helyzetben mit jelent, arról e pillanatban még semmi végérvényeset nem mondhatunk, mert az előállt szituáció számunkra is új és váratlan. Konzultálunk az érintettekkel, elsősorban magával a szövetségi kapitánnyal, majd a Veszprém válogatott kulcsjátékosaival, mindenkivel, akinek a véleménye, értékelése közelebb vihet minket a helyzet optimális kezeléséhez."

Megszabadul Vranjestől a Veszprém, de mi lesz a válogatottal?

Felmentették Ljubomir Vranjest a munkavégzés alól a Veszprém Szkopje elleni veresége után. Hogy mit lép a Magyar Kézilabda-szövetség, egyelőre kérdés.

A szövetség megjegyezte: a magyar válogatott legközelebb október 24-én, Érden, a Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára, a 2019-es világbajnokságot pedig január 11-én, Koppenhágában kezdi meg Argentína ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

120 Hz-es kijelző és 108 megapixeles kamera van a Redmi 85 ezres telefonjában

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Hogyan kóstoljunk gint? - elméleti és gyakorlati útmutató

Hogyan kóstoljunk gint? - elméleti és gyakorlati útmutató