szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A világcsúcstartó magyar úszó szerint még van mit javítani az idején, mert az utolsó 50 méter nem úgy sikerült, ahogy tervezte.

Milák Kristóf a 1:50.73 perces saját világcsúcsától nem sokkal elmaradva, minden idők második legjobb eredményével, 1:51.40 perces idővel nyert 200 méter pillangón az úszók országos bajnokságának szerdai versenynapján.

A Honvéd 21 éves világklasszisa már a keddi előfutamban megmutatta, milyen formában van, hiszen egy olyan idővel ment tovább (1:52.50), aminél a szám történetében csak ő maga, illetve a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps tudott jobbat.

Milák – aki "bemelegítésképpen" egyéni csúccsal nyert 50 méter gyorson, megelőzve olyan sprinterspecialistákat, mint Szabó Szebasztián és Németh Nándor – erre most rátett egy lapáttal, hiszen az 1:51.30-as időnél még az amerikai legenda sem tudott soha jobbat úszni, ráadásul a tíz évig élt 1:51.51 perces világcsúcsát a 2008-as, pekingi olimpián még szuperdresszben úszta.

"Azért a vége kicsit csípett" – mondta Milák.

Most mondták, hogy 150-ig a világcsúcs-részidőimen belül fordultam, ami azt jelenti, hogy az utolsó ötven elég rosszul sikerült. Ezt tudjuk be a relatív edzetlenségnek, az viszont örömmel tölt el, hogy ez az idő visszaigazolja mindazt, amit eddig csináltunk.

Azt gondolom, az olimpián ennél csak jobb lehet ez, mert az igazán komoly felkészülés még ezután következik. Visszanézve azt mondhatom, hogy 2020 egy az egyben kuka, a betegséggel, a motiválatlansággal, 2021 januárja óta edzem megint fullon. Sikerült kikúrálni mindent, kipihentem magam teljesen, végre látom a célt, érzem a motivációt, így könnyű bárminek nekifeküdni" – tette hozzá.

Női 200 méter pillangón a világbajnok Kapás Boglárka (2:07.24 perc) győzött, megelőzve a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát (2:08.45 perc).

A mostani két úszás alapján kijelenthetem, hasznosan töltöttük azt a plusz egy évet, ami megadatott, még ha ezt az évet nem is kérte senki

 – fogalmazott Kapás. "A cél az volt, hogy az első száz legyen gyorsabb, kerüljek közelebb a világ élvonalához, hogy ne másfél testhossz hátrányban kelljen nekivágnom a második száznak. Tegnap sikerült 1:01.2-vel fordulnom, emiatt hihetetlen boldog vagyok, mert még soha nem sikerült 1:02-nél jobb első száz korábban. Igazából ez volt a legfontosabb, a mai már nem izgatott annyira, bár természetesen nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!