Keresztes Imre
Szerzőnk

Keresztes Imre

Keresztes Imre hvg360

Iránban sem orvos irányítja a járványellenes harcot, a Forradalmi Gárdát vetették be

Politikai szűklátókörűség és gazdasági kényszer miatt nem reagált időben a koronavírus-járványra Irán, amelyet humanitárius katasztrófa fenyeget. A helyzet mára olyannyira tragikus a perzsa államban, hogy Teherán hitelkérelemmel fordult még a Nemzetközi Valutaalaphoz is, amelyben fő ellenségének, az Egyesült Államoknak vétójoga van.

Keresztes Imre HVG Hetilap

Gépdoktorok

Az automatizálás és az online kommunikáció kulcsfontosságú lehet a koronavírus elleni küzdelemben. Számos cég robotja segít már Kínától az USA-ig.

Keresztes Imre hvg360

Etiópiában forradalmár is volt, most a világ egészségének őrangyala

Hálátlan, ám hősies feladat jutott Tedros Adhanom Ghebreyesusnak, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának, aki megpróbálja összehangolni az egyes országok erőfeszítéseit a koronavírus terjedésének megállítására. Tapasztalata már van válságkezelésben, hiszen felépítette hazája, Etiópia modern egészségügyi rendszerét.

Keresztes Imre HVG Hetilap

A részvétel a fontos

Jelentős győzelmet arattak az iráni keményvonalasok a parlamenti választáson a mérsékelt jelöltek kizárása révén. A rezsim azonban a rekordalacsony részvétel miatt aggódhat.

Keresztes Imre Világ

Az évszázad alkuját kötötte vagy éppen az évszázad pofonját osztotta ki Trump?

Jeruzsálem Izrael oszthatatlan fővárosa, a ciszjordániai zsidó telepeket annektálják, a palesztin menekültek sorsa megoldatlan marad. Donald Trump amerikai elnök közel-keleti béketervét mintha maga Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ihlette volna. A palesztinok történelmi vereséget szenvedtek, és ha nem is fenyeget azonnali intifáda, a hosszabb távú következmények beláthatatlanok. A bejelentés időzítése nem véletlen: Trump és Netanjahu belpolitikai céljait is szolgálja.

Keresztes Imre hvg360

22 világörökségi helyszín, amit Trump bombázni akart

Remélhetőleg csak retorikai túlkapás marad Donald Trump amerikai elnök azon ijesztő üzenete, hogy a jövőben a teheráni csapások megtorlásául az USA iráni kulturális helyeket is megtámadhat. A páratlan iráni történelmi emlékek elpusztítása háborús bűn és barbár cselekedet lenne.

1 2 3 4