Oroszi Babett
Szerzőnk

Oroszi Babett

Oroszi Babett HVG Hetilap

Kihangosítva

Több százmilliárd forintnál tarthat a legközvetlenebb, legnyilvánvalóbb kormányzati propagandaköltéseket mérő számláló.

Oroszi Babett HVG Hetilap

Lelépti díj

Miközben Mészáros Lőrinc és az erőterében keringő üzleti körök – többek között – Orbán Viktor kedvenc óriásbankját építgetik, a kormányfő kedvenc oligarchájánál komoly magánéleti változások is történtek. Elvált ugyanis korábbi feleségétől, akivel közösen birtokolták vállalatbirodalmukat, s aki néhány értékes vagyonelemtől már megvált, többet viszont – nem várt módon – egyelőre megtartott magának.

Oroszi Babett Gazdaság

Offshore cégek is felbukkannak a lélegeztetőgép- és vakcinaszerződések főszereplői mögötti céghálóban

Két nőgyógyász és egy gyógyszerész alkotja azt az évek óta együtt dolgozó triót, akik közül ketten dokumentáltan igen közeli kapcsolatban vannak, illetve voltak a járványkezeléssel összefüggésben több mint 100 milliárd forint értékű szerződéseket elnyerő cégekkel. A trió céghálója körül egy időben több offshore cég tűnt fel, van köztük belize-i és vanuatui társaság is.

Oroszi Babett Gazdaság

2020-ban 210 millió forintot adott a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata a Rogán Cecíliához köthető sporteseményekre

Kedden e-mailben kértük az adatokat, hogy 2020-ban mennyi pénzt fordított a közpénzből működő Szerencsejáték Service Zrt. a Rogán Cecíliához köthető Fitbalance sporteseményekre, nekünk nem válaszoltak, szerdán viszont a honlapjukon nyilvánosságra hozták az összegeket. Egyszer 140, még egyszer 70 millió forintot kaptak a koronavírus-válság közepén.

Oroszi Babett HVG Hetilap

Ki a kicsit nem becsüli

Bár azt gondolhatnánk, hogy azokon a településeken, ahol eleve szerény a bevétel, jobban megérzik a megszorításokat, a kép ennél árnyaltabb. A hátrányos helyzetű, felzárkózó térségek polgármestereinek egy része legalábbis viszonylag nyugodt. „Sajnálkozás helyett megpróbálok a lehetőségekkel élni. Nekünk nem az iparűzési és a gépjárműadó a fő bevételi és működési forrásunk, mi a központi normatívából gazdálkodunk. Az iparűzési adó az előző években négymillió forint körüli összeg volt, az elmaradt behajtásokkal együtt, a gépjárműadó egymillió alatti összeg, előbbi kompenzálására ráadásul a hírek szerint valamilyen támogatást nyújt a kormány a 25 ezer főnél kisebb lélekszámú településeken” – mondja Orosz Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőújfalu vezetője. Hasonló a helyzet a Heves megyei Csányon. „Nem okoz megoldhatatlan problémát az elvonás. Nagyon sok mindent önerőből csinálunk, vannak mezőgazdasági tevékenységeink, például egy tejüzemünk, s azokból bevételünk. Nem arra alapozunk, hogy itt más cégek működnek és adót fizetnek, hanem mi magunk termelünk” – magyarázza Medve István polgármester.

Oroszi Babett Vállalkozás

Itt vannak a dokumentumok az Index megszerzéséről

Beadták a cégbíróságra azokat a közgyűlési határozatokat, amelyek alapján az Indamediához került át az Index a Magyar Fejlődésért Alapítványtól. A dokumentumok alapján pénzmozgás nem volt, az igazgatóságba pedig Starcz Ákoson és Ziegler Gáboron kívül bekerült az Indamedia Sales Kft. ügyvezetője, Abonyi Bernadett is.

1 2 3 4 5