Oroszi Babett
Szerzőnk

Oroszi Babett

Oroszi Babett Gazdaság

2020-ban 210 millió forintot adott a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata a Rogán Cecíliához köthető sporteseményekre

Kedden e-mailben kértük az adatokat, hogy 2020-ban mennyi pénzt fordított a közpénzből működő Szerencsejáték Service Zrt. a Rogán Cecíliához köthető Fitbalance sporteseményekre, nekünk nem válaszoltak, szerdán viszont a honlapjukon nyilvánosságra hozták az összegeket. Egyszer 140, még egyszer 70 millió forintot kaptak a koronavírus-válság közepén.

Oroszi Babett HVG Hetilap

Ki a kicsit nem becsüli

Bár azt gondolhatnánk, hogy azokon a településeken, ahol eleve szerény a bevétel, jobban megérzik a megszorításokat, a kép ennél árnyaltabb. A hátrányos helyzetű, felzárkózó térségek polgármestereinek egy része legalábbis viszonylag nyugodt. „Sajnálkozás helyett megpróbálok a lehetőségekkel élni. Nekünk nem az iparűzési és a gépjárműadó a fő bevételi és működési forrásunk, mi a központi normatívából gazdálkodunk. Az iparűzési adó az előző években négymillió forint körüli összeg volt, az elmaradt behajtásokkal együtt, a gépjárműadó egymillió alatti összeg, előbbi kompenzálására ráadásul a hírek szerint valamilyen támogatást nyújt a kormány a 25 ezer főnél kisebb lélekszámú településeken” – mondja Orosz Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőújfalu vezetője. Hasonló a helyzet a Heves megyei Csányon. „Nem okoz megoldhatatlan problémát az elvonás. Nagyon sok mindent önerőből csinálunk, vannak mezőgazdasági tevékenységeink, például egy tejüzemünk, s azokból bevételünk. Nem arra alapozunk, hogy itt más cégek működnek és adót fizetnek, hanem mi magunk termelünk” – magyarázza Medve István polgármester.

Oroszi Babett Vállalkozás

Itt vannak a dokumentumok az Index megszerzéséről

Beadták a cégbíróságra azokat a közgyűlési határozatokat, amelyek alapján az Indamediához került át az Index a Magyar Fejlődésért Alapítványtól. A dokumentumok alapján pénzmozgás nem volt, az igazgatóságba pedig Starcz Ákoson és Ziegler Gáboron kívül bekerült az Indamedia Sales Kft. ügyvezetője, Abonyi Bernadett is.

Oroszi Babett hvg360

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Miközben Spéder Zoltán kegyvesztetté vált, régi, jól bevált emberei ugyanúgy a tűz közelében maradhattak. Spéder fedezte fel Vaszily Miklóst, de nemcsak őt, hanem hosszú éveken át neki dolgozott az Index új vezérigazgatója, Starcz Ákos is. Ő viszont túlélésben bőven megelőzte korábbi munkaadóját, hiszen amellett, hogy Spéder egykori lapjának élére kerülhetett, az Indamedia igazgatóságába is beválasztották, amivel pedig egy stratégiailag kiemelkedő jelentőségű NER-cég belső ügyeire kapott rálátást. Starcz a hvg360-nak azt mondta, szinte kézenfekvő volt, hogy megkeresték az Indamediától.

Oroszi Babett Gazdaság

Annál is több lélegeztetőgépre szerződött a külügy, mint amennyiről tudni lehetett

Nemcsak a magyar, a külföldi beszerzők is a legkülönbözőbb árakon adták el az azonos típusú lélegeztetőgépeket a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak (KKM) – derül ki abból a dokumentumcsomagból, amelyet a hvg.hu kapott meg a KKM-től. A beszerzésekben nemcsak ez a közös, az is, hogy ugyanannyira átláthatatlanok. Van olyan cég, amelynél majdnem 180 milliárd forintot költött el a KKM, de továbbra sem tudni, pontosan mire, több társaság egyes szerződéseihez pedig olvashatatlan mellékleteket küldött lapunknak a minisztérium.

Oroszi Babett HVG Hetilap

Forráskutatás

Ahogy telnek a hetek, úgy derül ki egyre több részlet azokról a projektekről, amelyeknek közük lehetett Cserdi legendás polgármestere, Bogdán László öngyilkosságához.

Oroszi Babett hvg360

Mészáros vs. Mészáros: mekkora a válás tétje?

Bejelentette válását Mészáros Lőrinc; a várható osztozkodás nyomán több százmilliárd forintnyi vagyon cserélhet gazdát, és átalakulhat, egyszersmind még átláthatatlanabbá válhat a Nemzeti Együttműködés Rendszerének gazdasági hátországa.

Oroszi Babett hvg360

Megtaláltuk, ki áll a Rogán feltalálótársaihoz is köthető Hunguard egykori offshore-tulajdonosa mögött

Nemrégiben a máltai cégek adatbázisába bekerült egy lehetőség, amelynek köszönhetően megtudhatjuk, kik az országban bejegyzett offshore társaságok valódi, végső tulajdonosai. Erre eddig nem volt mód, ezért is számított eddig Málta kiváló offshore-paradicsomnak. A hvg.hu e szolgáltatást igénybe véve megtudta, hogy jelenleg ki áll a rezsiharc farvizén (is) nagyot nyerő Hunguard egykori offshore-tulajdonosa mögött: a gyakorta Rogán Antal jobbkezeként is emlegetett Kertész Balázs.

Oroszi Babett Élet+Stílus

Rácz Zsófia úgy egyeztet a fiatal tanárokkal, hogy meg sem keresi őket

"Zajlik a találkozó új időpontjának egyeztetése" – közölte az EMMI, miután Ungár Péter LMP-s képviselő rákérdezett, mikor fog Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár találkozni a fiatal tanárokkal, akik március óta szeretnének beszélni vele, hiába. Ez az egyeztetés információink szerint úgy zajlik, hogy egyáltalán nem keresik a fiatal tanárokat.

1 2 3 4 5