Oroszi Babett
Oroszi Babett
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Andrássy út 57-ben 220 négyzetméternyi ingatlanoz jutott hozzá egy vagyonkezelő cég, amelynek tulajdonosa a Mészáros-közeli Konzum PE magántőkealap. Nem messze innen egy palota is az övék, a szomszédban pedig Mészáros tőzsdei cége működik.

A város egyik kiemelt pontján, az Andrássy út 57.-ben működött a Szarvasi kávéfőző mintaboltja.

"Végleg bezárt"

– ma már ha valaki rákeres a Google-ben, egyértelműen kiderülhet számára, hogy ide hiába is indul el nézelődni. Kivéve, ha az a valaki Mészáros Lőrinc, neki ugyanis nem kell tartania attól, hogy nem engedik be. Idén januárban ugyanis egy hozzá közelálló vagyonkezelő cég (Konzum B32 Kft.) szerezte meg az ingatlant, három másikkal együtt.

Információink szerint a cég két első emeleti, és két földszinti ingatlanhoz jutott hozzá, amit a tulajdoni lapok is megerősítenek.

  • Egy 67 és egy 55 négyzetméteres négyzetméteres raktárról
  • Egy 70 négyzetméteres üzlethelyiségről
  • És egy 28 négyzetméteres lakásról van szó.

Az ingatlanokat a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezelte, tavaly egy árverésen keltek el, 105 millió forintért. Ugyanennyi volt a kikiáltási áruk is. Az árverésre egyébként azért került sor, mert a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt.-t felszámolják.

Az árverés tavaly júliusban zárult, Mészárosék idén januárban kerültek fel a tulajdoni lapra. Azt nem tudjuk, hogy eleve ők licitáltak-e, mindenesetre a tulajdoni lapok szerint a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt.-től rögtön hozzájuk kerültek az ingatlanok.

Az árverési hirdetményben a helyiségek állapotát egyébként "átlagosnak" írták le. A fotók alapján valóban azok.

©
©
©

Mészárosnak nem ez az egyetlen ingatlan-érdekeltsége a környéken, a szomszédban, az Andrássy út 59.-ben működik az Opus Global, amely Mészáros tőzsdei érdekeltsége, nem messze innen emellett egy villa is hozzá köthető.

Az Andrássy 105-ről van szó, amely korábbi hírek szerint az A105 Realty Project Kft.-é. Ennek a cégnek az egyik tulajdonosa a Mészáros-féle Konzum PE magántőkealap. (Azért írjuk, hogy Mészáros-féle, mert bár a tőkealapok sajátossága, hogy nem tudni, ki a tulajdonos, korábban Mészáros közölte, a tőkealap részben az övé.)

Az Andrássy út 57.-ben pedig ugyanazt látjuk megvalósulni, mint az Andrássy 105.-ben: a tulajdoni lapok szerint a helyiségek a Konzum B32 nevű társasághoz kerültek, ennek tulajdonosa pedig ugyanúgy a Konzum PE magántőkealap.

Korábbi cikkünkből kiderül, az igencsak jó helyen lévő ingatlanegyüttestől már 2019-ben meg akartak válni, ekkor már a cég felszámolója ki is tűzte az árverés időpontját, de az állami felszámoló gyorsan érvénytelenítette azt.

2019-ben több száz szarvasi munkája szűnt meg, amikor nyilvánvalóvá vált: a Szarvasi Vas és Fémipari Zrt. nagy álma, hogy az IKEA egyik termékének, a dizájn hasonlósága miatt halálcsillagnak becézett csillárnak a kizárólagos beszállítója legyen, dugába dőlt. A vállalat azonban nem emiatt volt híres: itt gyártották a legendás hírű hazai kávéfőzőket is. Ezt a terméket egy másik cég gyártja tovább.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!