szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén is sokan megfordultak a Microsoft nyári tanártovábbképzésén. A , informatikatanároknak és rendszergazdáknak szóló ingyenes programot immár kilencedik alkalommal rendezték meg.

A Microsoft Magyarország és referenciaiskolája, a Budapesti Jedlik Ányos Gimnázium, közös nyári tanártovábbképzése hagyományosan a cég oktatásban is hasznosítható újdonságait, az IT szektor és az informatika-oktatás jelenlegi helyzetére vonatkozó előrejelzéseit mutatta be. Az idei oktatáson, a Microsoft Magyarország meghívására, több mint 400 középiskolai tanár és rendszergazda vett részt, és több határon túli magyar iskola pedagógusai is képviseltették magukat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a szervezők a hagyományosan három napos rendezvényt idén öt naposra tervezték, hogy azok, akik a rendszergazdák és tanárok számára tartott előadások iránt egyaránt érdeklődtek, ne maradjanak le semmiről. Az érdeklődők többek között a kétszintű érettségi tapasztalatairól, a programozás és a piacképes ismeretek oktatásának jelenlegi és jövőbeli trendjeiről, változásairól, valamint a multimédiás és a legújabb Windows alkalmazásokról hallgathattak meg előadásokat. A rendszergazdáknak tartott előadások a Tisztaszoftver Programban résztvevő munkaállomások és szerverek menedzselésének témája köré épültek.

Összesen 68 előadás hangzott el, amelyek közül a legnépszerűbbek a konkrét gyakorlati ismereteket nyújtó prezentációk – így a Tisztaszoftver szerverek telepítése és testre szabása – valamint a meghívott előadók által tartott, az iskolák mindennapjait érintő – például az informatikai érettségiről, vagy az informatikai normatíváról szóló – előadások voltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Karrier

Magyarországon is beindult az Oracle Akadémia

Három iskolában kezdődik el ősztől az adatbázis-tervező és -adminisztrátor képzés, amelyhez az Oracle a tanárok ingyenes képzésével, a tananyaggal és az iLearning internetes oktatási keretrendszerrel járul hozzá – az idei évben iskolánként több mint egymillió forint értékben –, míg az iskolák a tanárokat, a tantermet, az internet-hozzáférés és a program népszerűsítését biztosítják.

MTI Kult

Milliárdok kortárs képzőművészetre a felsőoktatásban

Milliárdos program indul a felsőoktatásban kortárs képzőművészeti művek vásárlására, a magántőke bevonásával, azaz a szférában megvalósuló beruházásokkal párhuzamosan - jelentette be Magyar Bálint oktatási miniszter.

Már Tuchel irányítja a Chelsea-t, Lőw Zsolt segíti

Már Tuchel irányítja a Chelsea-t, Lőw Zsolt segíti

A francia kormány szerint az éjszakai kijárási tilalom nem elég a járvány megfékezésére

A francia kormány szerint az éjszakai kijárási tilalom nem elég a járvány megfékezésére

Gyerekpornót és 30 millió forint értékű kokaint találtak egy szudáni nőnél Budapesten

Gyerekpornót és 30 millió forint értékű kokaint találtak egy szudáni nőnél Budapesten