szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Windows XP eszközei között egy ügyes videoszerkesztő/filmkészítő program is...

A Windows XP eszközei között egy ügyes videoszerkesztő/filmkészítő program is megbújik: a Windows Movie Maker a az XP 2. szervizcsomagjának a része. Ez a programocska valóban remek, hiszen a segítségével látványos slideshow-kat, különféle filmeket készíthetünk, amelyeket azután megvághatunk, törölhetünk stb. Az pedig, hogy a filmjeinket e-mailben is egyszerűen tovább küldhetjük, csak még jobban emeli a WMM értékét.

1. lépés: Készítsünk filmet!
A filmkészítés a WMM-mel igazán nem nevezhető ördöngösségnek, hiszen a program valamennyi lépéshez bőséges (ráadásul magyar nyelvű) segítséget kínál. Vághatunk vele házi videót, készíthetünk zenés slideshow-t – kísérletezzünk bátran, elrontani semmit sem lehet. Fedezzük fel a WMM valamennyi csínját-bínját, használjunk minél több képi effektet és hanghatást. Ha végül elégedettek vagyunk a művünkkel, akkor kattintsunk a Mentés pontra, aminek hatására – egy Windows programtól szokatlan módon – nem a megszokott Mentés ablak, hanem egy újabb segítség, a Film mentése varázsló jelenik meg.

Ha el akarjuk menteni művünket, megjelenik a Film mentése varázsló

2. lépés: Kezdődhet a mentés
A varázsló rögvest felteszi az elmaradhatatlan kérdést: hova mentse a filmet? Készségesen egy jó pár lehetőséget is ajánl: menthetjük a Sajátgépre, írható CD-re, E-mail címre, webre és DV-kamerára. Válasszuk most a 3.lehetőséget, hiszen elektronikus levélben akarjuk elküldeni a filmünket. Ha a program ezután arra hivatkozna, hogy túl nagy fájlt akarunk küldeni, ne essünk kétségbe, zárjuk be a varázsló ablakát, majd kattintsunk az Eszközök/Beállítások menü Speciális fülére, s a megjelenő ablak alján válasszunk nagyobb értéket. Ezután a varázsló hozzálát a film mentéséhez, s mi azt is figyelemmel kísérhetjük, hogy hány perc van még hátra e folyamatból. Azonban készüljünk fel elekiekben arra, hogy a varázsló – a film hosszától függően jó pár percig elszöszöl a mentéssel, a program ugyanis a legjobb beállítással dolgozik, az optimális fájlméret elérése érdekében.

A varázsló megmutatja, mennyi ideig tart még a film mentése


3. lépés: Készen a küldésre
Ahogy a varázsló következő üzenetéből kiderül: a filmünk immár készen áll arra, hogy e-mailben elküldjük. Ám még ez előtt két egyéb lehetőség közül választhatunk: lejátszhatjuk a filmet (nem árt megnézni, mit is fogunk küldeni), illetve a számítógépre is elmenthetjük egy másolatát.

Ha a Film lejátszására kattintunk, megnyílik az alapértelmezett médialejátszó, és elindul a filmünk

Ha mindent rendben találunk, kattintsunk a Tovább-ra, s megjelenik az alapértelmezett levelezőprogramunk, amely csatolmányként a filmünket tartalmazza. Azt is láthatjuk, hogy pontosan mekkora nagyságú ez a bizonyos csatolmány, amely egyébként a wmv kiterjesztést kapta. Nincs más hátra, mint megadni a címzett nevét, a levél tárgyát, valamint az üzenet szövegét, s a Küldés gombra kattintva, már el is indítottunk filmünket a nagyvilág felé.

A varázsló automatikusan az e-mailhez csatolja filmünket

Persze ha valami közbejönne, és nem sikerülne automatikusan a levélhez kapcsolni a filmet, fapadosabb módszerhez is fordulhatunk: mentsük a filmet a komputerre, és csatoljuk manuálisan e-levelünkhöz.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helikopterről vadászták az előzgető kamionokat a rendőrök

Helikopterről vadászták az előzgető kamionokat a rendőrök

Ferencz Orsolya csak akkor küldene embert a Marsra, ha van esélye visszatérni

Ferencz Orsolya csak akkor küldene embert a Marsra, ha van esélye visszatérni

Elindult a légi teherszállítás Sencsen és Budapest között

Elindult a légi teherszállítás Sencsen és Budapest között