szerző:
Bari Máriusz
Tetszett a cikk?

Korábban már beszámoltunk a NetAcademia Oktatóközpont tréningjeiről, amelyeken a számítógépes rendszerek védelméért felelős etikus hackereket képzik. Az Ethical Hacking tanfolyamok a nemzetközi EC-Council szervezet előadóinak részvételével folytatódnak.


Etikus hackerekkel védett cégek
Az egyik legkeresettebb biztonsági minősítéssel olyan szervezetek és vállalatok szakemberei is rendelkeznek, mint a Microsoft, Cisco, ESET, FBI, Scotland Yard, Google, Dell, Oracle, Coca Cola, British Telecom, KPMG, PWC, Deutsche Bank, Citibank, de világszerte sok kisebb szervezet tagjai között is vannak CEH minősítéssel bíró etikus hekkerek.
A NetAcademia Oktatóközpont a világon elsőként etikus hekker minősítést kiadó EC-Council kizárólagos magyarországi képviselője lett. Az együttműködés eredményeként a NetAcademia ezentúl hivatalosan oktathatja a szervezet tanfolyamait, köztük a világszerte elismert Ethical Hackinget. Az oktatóközpont nyilatkozata szerint ez olyan, mint a törésteszt az autóiparban: nem azért törik a járműveket, hogy roncsokat láthassanak, hanem hogy kielemezhessék, mi történik balesetek után és hogy az ismert problémák kiküszöbölésével csökkenthessék a későbbi sérülés esélyét.

„Az EC-Council 2002-ben hozta létre az egyetlen, azóta világszerte elismert, platformfüggetlen Ethical Hacking tanfolyamát, mely az elméleti tudnivalókat az informatikai biztonság napi gyakorlatával ötvözi. A Certified Ethical Hacker (CEH) minősítés a világ bármely intézményénél bizonyítja, hogy a szakember megfelelő tudással és tapasztalattal bír a hálózatok és számítógépek biztonsági réseinek tesztelése és ezek kivédése terén, legyen szó bármely vállalati hálózati technológiáról” - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.


ordoglakat.info
Az Ördöglakatot a NetAcademia Ethical Hacking oktatói készítették a Microsoft Magyarország felkérésére. A weboldalon található játék 12, egyre nehezedő feladványból áll; célja, hogy gyakorlati példákon demonstrálja és ismertesse meg az érdeklődőkkel a weboldalak támadására és feltörésére használt módszereket.


A 2001-ben New Yorkban alapított EC-Council az e-business-tanúsítványok és internetbiztonsági programok egyik vezető szervezete, amely egyedüliként kínál ezen a téren világszerte elismert IT-biztonsági tanfolyamokat és minősítéseket. 2002-ben fejlesztette ki Ethical Hacking tanfolyamát, melyet azóta világszerte több mint 50 ezer IT-szakember végzett el, s szerezte meg a hivatalos Ethical Hacking minősítést. A NetAcademia Ethical Hacking tanfolyamán rövid idő alatt már eddig is félszáz vállalat szakembere vett részt.

Fóti Marcell
„Az Ethical Hacking tanfolyamunk elindításához az a felismerés vezetett, hogy az egyetlen módja a támadások eredményes kivédésének, ha próbára tesszük saját rendszerünket a gyengeségek feltárása érdekében" - mondta Rajive Kapoor, az EC-Council európai képviseletét ellátó Security Systems Resource International ügyvezetője.

Az oktatóközpont minden olyan cégnek javasolja egy CEH-képesítésű szakember alkalmazását, ahol úgynevezett digitális adatvagyon, számszerűsíthető értékű információs bázis halmozódott fel. A tanfolyam résztvevői etikai képzésben nem, jogi képzésben viszont részesülnek, s egy nyilatkoztatot kell aláírniuk arra vonatkozóan, hogy a megszerzett tudást etikátlan célokra nem használják fel. Más kérdés, hogy ezek a magasan képzett szakemberek olyan bizalmi állásban vannak, ahol munkakörükből adódóan is visszaélhetnének az adatokkal, mégsem teszik. Maga a CEH-minősítés két évig érvényes, a vizsga megismétlésével meg kell újítani. 
 
Szintén a tanfolyamhoz kapcsolódóan a NetAcademia 2008. április 24-én első alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking Konferenciát, melyre négyszáz vállalati informatikust várnak. A konferencián, melynek célja, hogy ízelítőt adjon a rendszereket érhető támadásokból és ezek kivédéséből, az EC-Council egyik nemzetközileg elismert szakembere tartja a nyitóelőadást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Hogyan legyünk etikus hackerek?

Magyarországon egyedüálló, de világviszonylatban is ritkaságszámba menő tanfolyamot indít a NetAcademia Oktatóközpont. A kurzus keretén belül a számítógépes bűnözők eszköztárát és gondolkodásmódját ismerhetik meg a résztvevők, akik így sokkal hatékonyabban védhetik meg rendszereiket.

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: meghalt 102 beteg és 2855 új fertőzöttet találtak

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megölte magát a szexális zaklatással vádolt amerikai edző

Megölte magát a szexális zaklatással vádolt amerikai edző