szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Facebookon a 40-80 karakterből álló szöveg kapja a legtöbb figyelmet a többiektől, egy e-mail esetében pedig a 28-39 karakteres tárgymező késztet leginkább megnyitásra.

Önmagának némiképp ellentmondva nagyon hosszú cikket közölt az online tartalmak ideális hosszáról a The Next Web. Kigyűjtöttük belőle azokat a dolgokat, melyek a legtöbb netező számára érdekesek lehetnek. Előrebocsátjuk, hogy egyik sem túl szigorú határ, ráadásul a tartalom maga nagyjából mindig fontosabb, mint a hossza.

A Facebookon 40 karakter az ideális szöveges megosztás hossza. (Ez a mondat például 39 karakterből áll.) Az oldalon idézett kutatás szerint a negyvenes szövegek 86 százalékkal magasabb interakciót (kattintást, lájkolást, hozzászólást) váltanak ki, mint a hosszabbak. Mivel 40 karakterbe azért elég nehéz beleférni, jó hír, hogy a maximum 80 karakteres szövegek is 66 százalékkal nagyobb aktivitást eredményeznek, mint a hosszabbak. A Facebookon tehát 40-80 karakterben érdemes fogalmazni.

Az e-mailes tárgymezőbe írt szöveg akkor a legjobb, ha belefér a 28-39 karakteres hosszba. Az ennél rövidebb tárgy kicsit, a hosszabb viszont sokkal kevesebb megnyitást eredményez. Mindezt hírlevelek esetén vizsgálták, személyes levelezésben azért nagy valószínűséggel megnyitja a címzett az e-mailünket.

Egy online bemutató/előadás/prezentáció ideális hossza 18 perc. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb ember 10-18 percig képes fókuszálni a figyelmét egy prezentációra vagy online előadásra.

Egy blogposztot/cikket 7 perc olvasás, nagyjából 1600 szó után hagynak ott legtöbben. Ebbe még bőven belefértünk most, még mobilon is, ahol gyanúnk szerint ez a határ jóval alacsonyabb.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó

Főúton tolató kamiont fogtak a rendőrök, nem múlt sokon a tragédia – videó