szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Egy kicsiny olaszországi településen gyakorlatilag térerő sincs, most mégis a 400 lakosú falu szimbolizálja az internet legfontosabb szolgáltatásait.

A képeslapot Gmail-dobozban adják fel, az orvosi rendelőt vírusírtóval szimbolizálják, a randik kedvenc helyszíne a Tinder-pad, a helyi híreket pedig az utca facebookos üzenőfalán lehet olvasni. A leírás hallatán hipermodern okosvárosra gondolnánk, pedig ennek ellenkezőjéről van szó: a Biancoshock be akarta mutatni, hogy a felsorolt szolgáltatások a való életben is jelen vannak, még egy eldugott faluban is.

Így esett a készítők választása egy olaszországi településre, a 400 lakosú Civitacampomaranóra. A helyszínen még a térerő is nagyon gyenge, így tökéletes a kontraszt: minden helyszínt valamilyen internetes szolgáltatással jelöltek, egy idős hölgy – aki mindent tud a falubeliekről – házát pedig a Wikipedia felirattal látták el. A képek magukért beszélnek, egy ilyen falu is lehet az internet jelképe. A kreatív projekt neve pedig nagyon találó: web 0.0.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!