szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy igen érdekes észrevétellel keresett meg minket egy olvasó: úgy tapasztalta, hogy a Wizz Air online foglalási rendszere időnként bár kijelzi a kedvezményt, de a folyamat végén végül nem a kedvezményes árral számol, és az indokoltnál több pénzt von le az utas bankkártyájáról.

Kellemetlen dologgal szembesült olvasónk egy hozzátartozója, aki repülőjegyet vásárolt a Wizz Air online foglalási felületén. A folyamat végén ugyanis többe került a repülőjegy, mint azt közben végig jelezte a rendszer. A hibát reprodukálnia is sikerült. Íme a leírása.

A hiba Wizz Discount Club tagokat érinthet, amennyiben bejelentkezés nélkül kezdik meg az internetes foglalást, majd a folyamat közbeni bejelentkezés után egy adott ponton oldalfrissítést eszközölnek a böngészőben. A konkrét hiba a foglalás végén fog előjönni, ugyanis a kártyás fizetési mód kiválasztásánál a kedvezményes klubtagsági ár fog szerepelni, míg az átutalásos lehetőségnél a kedvezmény nélküli ár.

Erről olvasónk a légitársaságnak is beszámolt, de ahogy írja, nem akarták elismerni a tévedést, azt mondták, hogy ő szúrt el valamit.

A panaszkezelés során elutasítottak minden érvet, valamint a wizzair honlapján megadott online vitarendezési kezdeményezésre sem reagáltak semmit.

Az ügy ott vett némi fordulatot, amikor az olvasónk által jelzett hibajelenség leírásával nem csak ő kereste meg a légitársaságot, hanem mi is. Hétvégén, első jelzésünk után egy nappal azt már a Wizz Airnél is megerősítették, hogy

egy időszakos hiba következtében egyes nagyon ritka esetekben a foglalás végső összegében nem jelent meg a Wizz Discount Club tagsági díja, amikor a foglalást egyes Wizz Discount Club tagsággal nem rendelkező felhasználók végezték.

A vállalat megfogalmazása szerint "amint a Wizz értesült erről a technikai hibáról, az illetékes csapat azonnal elkezdett dolgozni a megoldáson és még aznap kijavították". Fontos azonban, hogy ez nem egészen a fenti felvetésre válasz, a légitársaságnál ugyanis a többletpénzt levonós hibát nem tudták reprodukálni.

Az ügy érdekessége, hogy mire a Wizz előállt a válasszal, olvasónk is újra jelentkezett: azt tapasztalta, hogy éppen a mi érdeklődésünkkel egyidőben váratlanul elhárult a Wizz rendszerében a többletpénzt levonós hiba, az, amelyt a vállalat tájékoztatása szerint nem találtak meg, így el sem tudták ismerni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb