szerző:
Papós Tamás

Mobilja hálás lesz érte, ha ezzel az ingyenes alkalmazással egyszerre váltja ki a Facebook, a Messenger és az Instagram appot. Így sok helyet spórol a telefonon, és kíméli az aksiját is.

A Facebook ugyan kiadott egy alkalmazást Lite néven, amely a "nagy" Facebook alkalmazásnál kevesebb helyet foglal a telefonon, gyorsabban működik, nem lassítja a telefont, valamint a mobilnetet és az akkumulátort sem fogyasztja annyira, de nem mindenkinek jött be.

A túlságosan lebutított app helyett ráadásul van egy olyan ingyenes alkalmazás, ami ezen felül egyszerre váltja ki a sok helyet foglaló és az akkumulátort faló Facebook, Messenger és Instagram appot. Ez nem más, mint az Androidra, iPhone-ra és iPadre is letölthető Friendly.

Plusz előnye, hogy egyszerre több fiókot lehet vele kezelni – az igazsághoz hozzátartozik: ezt a funkciót nemrég a Lite is megkapta –, ami az első lépésnél látszik is. Letöltés és megnyitás után ugyanis az "Add Account" lehetőség jelenik meg, ahol egy fiókba lehet bejelentkezni, de majd később is elérhető ez a funkció, és újabb fiókok adhatók meg, legyenek azok akár facebookosak, akár instagramosak.

Ezután egy palettán a kedvenc színünket kell kiválasztani, az új Facebookunk ugyanis ilyen színvilágú lesz, majd a "Continue" feliratra kattintva a "Passcode Lock" lehetőség jelenik meg. Ezt át is ugorhatjuk, de ha akarjuk, megadhatunk egy 4 jegyű kódot, amelyet meg kell adni, ha valaki be akar lépni az alkalmazásba.

©

Ezután 3 lehetőség jelenik meg, hogy milyen posztok jelenjenek meg és milyen sorrendben. A "Most Recent" lehetőséget választva a legfrissebbeket látjuk először, a "Top Stories" választásával viszont a legnépszerűbb bejegyzések jelennek meg elsőként az üzenőfalon. És ott van még a "Hide people may know" lehetőség is, ezzel elkerülhető, hogy számunkra ismeretlen emberek posztjai is kerüljenek az üzenőfalra.

Ezután már csak az "Enable Notifications" menüpont van hátra a használat előtt, itt (fentről lefelé haladva) kérhetünk mobilos értesítést a facebookos értesítésekről, az ismerősnek jelölésekről, és az üzenetekről. Engedélyezés után pedig meg is jelenik a facebookos üzenőfalunk. Felül pedig a megszokott ikonok, például az üzenetek is, ahova kattintva olvashatunk és írhatunk facebookos üzeneteket – Messenger nélkül is.

A bal alsó sarokból elérhetők a beállítások, így minden fent említett lehetőség változtatható, illetve például a "Larger Text" révén nagyobb betűméretet kérhetünk, a "Night Mode" feliratra kattintva pedig fekete hátteret, ami a szemnek sokkal jobb esténként.

A jobb alsó sarokban látható a "Manage Accounts" menüpont, itt új facebookos és instagramos fiókok adhatók hozzá az alkalmazáshoz, hogy például a család többi tagja is megspórolja a Facebook és/vagy a Messenger és/vagy az Instagram letöltését.

A számítógép ikon is érdekes az alsó sávban, hiszen arra kattintva bármikor kérhetjük a Facebook hagyományos böngészős változatát is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: Önnel nem fordult elő, hogy egy ugyan olyan autót próbált kinyitni, mint a sajátja?

Videó: Önnel nem fordult elő, hogy egy ugyan olyan autót próbált kinyitni, mint a sajátja?

Végzős diákoknak tanítják a törikönyvben, hogy kell Molotov-koktélt készíteni

Végzős diákoknak tanítják a törikönyvben, hogy kell Molotov-koktélt készíteni

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

A Y generáció már máshogyan dolgozik, de azért nekik is jól jön ez a pár tanács

A Y generáció már máshogyan dolgozik, de azért nekik is jól jön ez a pár tanács

Marabu FékNyúz: Így írják ők

Marabu FékNyúz: Így írják ők

1956 négykerekűi: buborékautó, Trabant-előd és egy szinte nem is létező BMW

1956 négykerekűi: buborékautó, Trabant-előd és egy szinte nem is létező BMW