szerző:
HVG

A legfrissebb pletykák szerint jövő hónapban mutatja be az Apple közkedvelt kisebb, olcsóbb iPhone-ja idei kiadását, amelyen ott lehet az iPhone X divatot teremtő szenzorszigete is.

Az Apple 2016-ban dobta piacra az iPhone SE-t. A mostani csúcstelefon-mezőnyből kilógó készülék mindössze 4 hüvelykes képátló mellett kínált jó teljesítményt és szintén értékelhető üzemidőt, ráadásul az Apple-től szokatlanul baráti áron. A készülék sokak kedvence lett, de egészen mostanáig nem érkezett belőle újabb verzió.

A legfrissebb pletykák szerint már csak pár hetet kell várakozni, az Apple a júniusban esedékes WWDC fejlesztői konferenciáján bemutathatja az iPhone SE 2 néven emlegetett készüléket. A MacRumors szerint a magukat jól értesültnek vélők azt mondják, az új modellnél megtartják az eredeti – 2012-béli iPhone 5 által ihletett – dizájnt, annyi változik csak, hogy üvegborítású hátlap lesz a készüléken.

Illetve lenne itt még egy dizájnbéli változás. A MobileFun nevű webshopra került fel egy képernyővédő üvegfólia, amely a leírása szerint az "iPhone SE 2018" jelzésű készülékhez lesz való – azon pedig ott van az iPhone X-ben bevezetett notch. Ez igen meglepő lenne annak fényében, hogy az Apple jelenleg kizárólag a legdrágább telefonjában alkalmazza ezt a – gyakorlatilag mindegyik másik gyártó által lemásolt – szenzorszigetet, ami még az iPhone X-zel egyszerre bemutatott iPhone 8-ba sem került bele. Meglepődnénk tehát, ha az SE megkapná.

©

Az üvegfóliát a régóta mobiltokokban és más kiegészítőkben utazó Olixar gyártja, ők pedig vannak már annyira tapasztaltak, hogy nem kezdenek bele csak úgy megtervezni és legyártani valamit, ha nem hitelesnek vélt belsős információra alapozzák a dolgot. Ezzel együtt ők is nagyon meglepődhetnek: korábban többször is volt már rá példa, hogy tokkészítők még egy-egy készülék bejelentése előtt belevágtak a kiegészítők gyártásába, aztán dobhatták ki az egész készleltet, amikor megjelent a telefon, amely a várttól eltérően nézett ki, így nem is fért volna bele az előre legyártott mobiltartókba.

Ha tudni szeretne az olcsó iPhone-nal kapcsolatos új hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Horroráron lehet üzlethelyiséget bérelni a világ legdrágább bevásárlóutcáiban

Horroráron lehet üzlethelyiséget bérelni a világ legdrágább bevásárlóutcáiban

Kórházba került a terhes Amy Schumer

Kórházba került a terhes Amy Schumer

Itt az újabb adatszivárgási ügy: 26 millió SMS-t loptak el a hackerek

Itt az újabb adatszivárgási ügy: 26 millió SMS-t loptak el a hackerek

Így jön össze a giccses karácsonyi reklám a Brexit-drámával

Így jön össze a giccses karácsonyi reklám a Brexit-drámával

Magyarország-Észtország 2-0

Magyarország-Észtország 2-0

Úgy működik a környezettudatosság a németeknél, hogy vesznek egy elektromos autót is a benzines mellé

Úgy működik a környezettudatosság a németeknél, hogy vesznek egy elektromos autót is a benzines mellé