szerző:
hvg.hu

Beütött a baj a Windows őszi frissítésénél, több felhasználónál ugyanis személyes fájlokat, képeket törölt le az update. A Microsoft azóta javította a hibát, néhányakhoz pedig meg is érkezett az elvileg problémamentes kiadás.

Nem várt probléma adódott a Windows 10-hez tartozó, több új funkcióval is rendelkező őszi frissítéssel, többeknél ugyanis fájlokat törölt le, miután telepítették azt számítógépükre. A Microsoft azonnal visszahívta a csomagot, holott előre szóltak nekik, hogy gond van vele. A pórul járt felhasználóknak később azt ígérték, mindenüket visszakapják, csak jelezzék.

A Windows-gyártó óriásvállalat azóta azonosította a problémát, amelynek egy külön blogbejegyzést is szenteltek. Eszerint a hibát a Known Folder Redirection (KFR) nevű funkció, illetve annak rendellenes működése okozta, amely egyébként a nagyobb méretű fájlok más partícióra való mozgatását igyekszik megkönnyíteni.

A hibát már kijavították, és a frissített verzióval együtt újra kiadták az 1809-es buildet, habár azt egyelőre a Windows Insiders Programban részt vevők tudták csak telepíteni. (Ha ön is részese a programnak, nézzen rá saját gépére.) A Microsoft azt ígérte, hogy az update-hez tartozó szolgáltatásokat a hasonló problémák elkerülése érdekében fokozott figyelemmel nézik és ellenőrzik. A többség pedig csak azután kapja meg, hogy bebizonyosodott, semmi probléma nincs vele. Erre vonatkozó konkrét időpontot egyelőre nem közöltek.

A Microsoft azt is elárulta, hogy a fájltörlésekből adódó probléma a felhasználók mindössze kis részét érintette. Ennél azonban valószínűleg sokkal nagyobb volt a baj, főleg, ha azt nézzük, hogy a kiadás után röviddel inkább az azonnali leállítás mellett döntöttek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Orbán megszólalt a „rabszolgatörvényről”: Nincs igazuk a szakszervezeteknek

Orbán megszólalt a „rabszolgatörvényről”: Nincs igazuk a szakszervezeteknek

Köves Slomó szervezete szerint a Figyelő címlapja nem antiszemita

Köves Slomó szervezete szerint a Figyelő címlapja nem antiszemita

Bezárják Siófok egyik legjobb cukrászdáját, mert túl sok a vendég

Bezárják Siófok egyik legjobb cukrászdáját, mert túl sok a vendég

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Végre: mostantól ön is használhatja a Google Térkép hasznos funkcióját

Adventi irodalmi naptár – december 12.

Adventi irodalmi naptár – december 12.