szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell búcsút venniük a Windows nagy őszi frissítésének hibája miatt törlődött fájloktól a felhasználóknak. A Microsoft mindenkinek segít, aki pórul járt az update telepítése után.

Nem kis várakozás előzte meg a Windows 10 őszi frissítőcsomagját, hiszen a pakk számos új funkcióval érkezett meg a felhasználók számítógépére. Az update kiadása után röviddel azonban nem várt probléma adódott, és nem is kicsi: a Microsoft hivatalos fórumán is több felhasználó jelezte, hogy a frissítés telepítése után minden adatuk odalett.

Mivel sokan nem készítettek biztonsági mentést a fájlokról, így ők nem is tudták elveszett állományaikat visszaállítani, melyek között fotók, dokumentumok és zenék is szerepeltek, vagyis a törlés nem kimondottan egyetlen fájltípusra korlátozódott, gyakorlatilag minden ment.

A Microsoft első lépésként felfüggesztette az októberi frissítést (1809 verzió), majd pedig vizsgálatot indítottak a rejtélyes fájltörlések miatt. Most itt a második: az Engadget szúrt ki egy érdekes Twitter-bejegyzést, amely szerint a Microsoft képes és hajlandó is visszaadni a hiba következtében eltűnt adatokat, ha az érintettek jelzik azt az illetékeseknek.

Minderre a Windows Insider Program fejének, Dona Sarkar bejegyzéséből derült fényt, melyben azt ígérte, kollégáinak megvan az eszköze, hogy visszahozzák a törölt fájlokat, ehhez csupán a megfelelő telefonszámot kell tárcsázni. Ha ön is érintett a frissítésből adódó fájltörlés problémájában, úgy a magyar nyelvű tájékoztatáshoz a következő telefonszámon tud érdeklődni: +36-1-267-46-36.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Soron kívül oltatta be magát, megbüntették a volt perui elnököt

Soron kívül oltatta be magát, megbüntették a volt perui elnököt

Virágokkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

Virágokkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét