szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A számítástechnikában is találni különleges eszközöket, melyek prémium minőségük miatt tűnnek ki a sorból. A Rama Works új klaviatúrája pedig azért is, mert majdnem 300 ezer forintba kerül.

Ahogy a ruháknál, autóknál és ékszerkülönlegességeknél, úgy a számítástechnika piacán sem ritka egy-egy, az átlagosnál drágább árcédulájú eszköz. Egy billentyűzet esetében viszont egész másképp hat, ha egy több mint 200 ezer forintos eszközről beszélünk, pedig a Rama Works újdonsága tényleg ennyit kóstál.

A KOYU Tank persze nem csak egy drága klaviatúra. Minőségi anyagok felhasználásával készült, melyek gyártója szerint biztos garanciát jelentenek a valóban hosszú üzemidőre. A sárgarézzel borított, kézzel polírozott, egyébként pedig vezeték nélküli eszköz világít is, illetve másik “különlegessége”, hogy sokkal nehezebb, mint jó árasított társai: alapból több mint 4 kilót nyom, de az extraként megvásárolható nehézeknek köszönhetően súlya akár 5 kilóig is feltornázható. Ez elsősorban a stabilitást segíti.

©

Az árcédula kereken 1000 dollár, ez a jelenlegi árfolyamon nagyjából 277 ezer forintnak felel meg. A gyártó egyébként “olcsóbb” verziókat is kínál, ha valaki nem áldozna ennyit rá. Na, persze a kevesebb itt nagyon máshogy értelmezendő: a Tank Lite nevű eszköz például 800 dollárba kerül, de van a belépőszintű darab is, 360-ért. Utóbbi egy fokkal valóban barátibbnak hat, de átváltva így is majdnem 100 ezer forintról beszélünk.

©

A tehetősebbnek sietniük kell, az előrendelés csak november végéig tart.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

Ingyenes és most már bárki használhatja: gyorsan összedobhat egy kvízt vagy űrlapot

27 ezer új koronavírusost találtak Olaszországban, naponta dönt rekordot a fertőzöttek száma

27 ezer új koronavírusost találtak Olaszországban, naponta dönt rekordot a fertőzöttek száma

Radar360: Meghosszabbították a magyar határzárat, Spanyolországban májusig szükségállapot lesz

Radar360: Meghosszabbították a magyar határzárat, Spanyolországban májusig szükségállapot lesz