szerző:
hvg.hu

Tavaly még csak a nyolcadik helyet szerezte meg a legjobban kereső YouTube-sztárok listáján, idén viszont már ő az első. Mindössze hétéves, és egyvalamit tud, de azt nagyon: játszani.

Igazán nincs nehéz dolga: játékokat mutat be a hétéves Ryan, a népszerű Ryan Toys Review YouTube-csatorna házigazdája. Régi motoros a szakmában, már ötéves kora óta foglalkozik azzal, amit minden gyerek szeret: vidáman játszani, játékokat próbálgatni.

Így indult a karrierje is, játszott, anyukája lefilmezte közben, majd a klipet feltette a YouTube-ra. Először nem is volt nagy sikere, azonban az egyik játékbemutató vírusként spriccelt szét a neten, s ettől kezdve már nem volt megállás. Minden idők legfiatalabb YouTube-sztárjának ma már 17 millió követője van, és összességében 26 milliárdszor nézték meg csatornája tartalmát.

©

Ha már ekkora a siker, nem is állt meg a játékoknál, ma már ételekbe is belekóstol, jégkrémeket is tesztel, utazgat ide-oda. A cégek pedig versengenek azért, hogy a termékeikkel bekerüljenek a kisfiú műsorába (vagy ott hirdethessenek), úgyhogy dől is a pénz szépen a családhoz. 2017. június 1. és 2018. június 1. között ez 22 millió dollár (több mint hatmilliárd forint) bevételt jelentett, szemben az előző év 11 millió dollárjával (bár az sem volt kevés).

Ekkora bevétel pedig azonnal egy Forbes-lista élére repítette a kisfiút: idén ő lett a legjobban kereső YouTube-sztár, megelőzve Jake Paul közösségimédia-sztárt (21,5 millió dollár) és a Dude Perfect csapatot (20 millió dollár), amelynek tagjai fantasztikus sporttrükkökkel kápráztatják el a YouTube-nézőket.

A YouTube nemrég könnyített a szabályokon, így most már bárki könnyebben tehet szert pénzre a videómegosztón.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Beszólt Orbán elvbarátainak az európai főbankár

Beszólt Orbán elvbarátainak az európai főbankár

Budapestre jön Tom Jones

Budapestre jön Tom Jones

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

Úgy tűnik, van a megoldás az ételpazarlásra, csak egy kicsit gusztustalan

Úgy tűnik, van a megoldás az ételpazarlásra, csak egy kicsit gusztustalan