szerző:
hvg.hu

Az olasz Audioweld nemrég állt elő a Syntwatch nevű karórával, ami nemcsak az időt mutatja, de minihangszerként is használható. Most a Kickstarteren várják a megrendeléseket.

Valamikor a 90-es évek közepén óriási menőségnek számított, ha valakinek kalkulátoros karórája volt. A diákok körében legalábbis egészen biztosan ez volt a helyzet, ha valaki ilyet hordott a csuklóján, azt nemcsak matematikaórán akarták körbeülni a többiek. Az okosórák ezek leszármazottai – mondhatnánk, és ezt gondoltuk mi is, egészen mostanáig. Aztán megláttuk ezt a Kickstarter-projektet.

Az olasz Audioweld csapata egy egészen különleges fejlesztéssel rukkolt elő: egy karórával, ami tulajdonképpen egy szintetizátor. A Synthwatch névre keresztelt eszközön hét billentyű található, amiket lenyomva hangot rögzíthetünk az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre készült alkalmazások segítségével. Az appok segítségével 200 különböző hangot programozhatunk be a billentyűkhöz. Ugyanakkor a készülék egy miniatűr hangszerként is működik, így nincs szükség a mobilra a hangok kinyeréséhez.

©

Jelenleg csupán egyetlen billentyűből lehet egyszerre hangot kicsikarni, de a fejlesztők a jövőben szeretnék, ha több billentyű együttes lenyomásával is működne ugyanez.

A Syntwatch természetesen óraként is funkcionál, emellett a kijelzőjén keresztül láthatjuk azt is, mikor kell tölteni a kütyüt. Az akkumulátorát USB-C-n keresztül lehet feltölteni, az órához pedig egy jack-átalakító is jár, így akár egy erősítőre is rá lehetne kötni.

A karórára első körben 86 020 dollárnyi előrendelést szeretnének összehozni a Kickstarter-projektben, ebből egyelőre alig néhány – cikkünk írása idején konkrétan öt darab – megrendelés jött össze. A Syntwatch ára 450 euró (kb. 145 ezer forint), a szállításért további 25 eurót (8000 forintot) kell kifizetni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szabadon engedték a salvadori nőt, akit teherbe ejtett a megerőszakolója

Szabadon engedték a salvadori nőt, akit teherbe ejtett a megerőszakolója

Találtak egy új bolygót a Plutó mögött, az egész rózsaszín

Találtak egy új bolygót a Plutó mögött, az egész rózsaszín

Fekáliával kenhettek össze egy budapesti KDNP-irodát

Fekáliával kenhettek össze egy budapesti KDNP-irodát

Jót vitázott Raskó György a fideszes aktivistával a magyar gazdaság eredményeiről

Jót vitázott Raskó György a fideszes aktivistával a magyar gazdaság eredményeiről

Videó: Kiégett egy önjáró robot, ami ételt szállít ki rendelésre

Videó: Kiégett egy önjáró robot, ami ételt szállít ki rendelésre

Hadházy egy békás termoszért biztosan visszamegy az MTVA-ba

Hadházy egy békás termoszért biztosan visszamegy az MTVA-ba