szerző:
hvg.hu

A Huawei "kistestvére" szintén a full view kijelző mellett tette le a voksát, de kamerában is erős mobilt ígérnek.

A Huawei és a Samsung az elmúlt időszakban kiélezett küzdelmet folytatott azért, hogy kiderüljön, kié lesz az első olyan mobil, amelynek előlapját nem a notch, csupán az optikának kihagyott hely "zavarja" meg. A Samsung hétfőn bemutatta az első ilyen mobilt, az A8-at, a Huawei pedig a napokban debütál majd a készülékével. Eközben viszont a Huawei "kistestvérének" tekinthető Honor is előállt egy ilyen megoldással.

Az Engadget beszámolója szerint a cég a Honor View 20-al, vagy ha úgy jobban tetszik, a Honor V20-al száll be a "lyukas" versenybe. Az optika csupán 4,5 mm-es átmérőjű, ami kisebb, mint a riválisok 6 mm-es lencséje – vagyis kevésbé zavar be a kijelzőbe. További érdekesség, hogy a kamerát valójában a kijelző alá szerelték be, így a Honor szerint "ez a lyuk nem is lyuk".

A Honor azonban nemcsak ezen a téren kívánt villantani. A készülék egy 48 megapixeles hátoldali optikával érkezik – csak úgy, mint a Xiaomi –, ami a Sony IMX586 CMOS szenzorával működik. (Ezt kapták meg a Samsung telefonjai is.) A kamera jó fényviszonyok működik a legjobban, sötétben viszont az úgynevezett pixelösszevonás (pixel binning) technológiáját hívja segítségül. Mindez azt jelenti, hogy a mobil ilyenkor négy, 0,8um-es pixelkockát von össze egyetlen 1,6um-es pixelkockává. Mindez olyan, mintha egy 12 megapixeles kamera működne benne, de a fejlesztők szerint így világosban és sötétben is a legjobb eredményt kapjuk.

A Honor szerint azonban V20 jobb minőséget ad majd a Xiaomi szintén 48 megapixeles megoldásánál, amiről Kirin 980-as processzor gondoskodik. Hogy ez valóban így van-e, az persze csak később derül majd ki.

A Honor mindemellett egy Link Turbo nevű, mesterséges intelligencia-alapú funkciót is beépített a mobilba, ami a fejlesztők szerint maximalizálja majd az adatátvitel sebességét a wifis és a 4G-s kapcsolatnál egyaránt. A mobilt hivatalosan december 26-án mutatják majd be Pekingben, január 22-én pedig Párizsban lesz a globális indulás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Razzia volt a bulinegyedben: taxisokat is ellenőriztek a rendőrök

Razzia volt a bulinegyedben: taxisokat is ellenőriztek a rendőrök

Partra vetette a tervezett nagyberuházás a Fertő tavi hajóztatókat

Partra vetette a tervezett nagyberuházás a Fertő tavi hajóztatókat

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

Ferihegyi fejlesztések: közepesnek jó lesz

Ferihegyi fejlesztések: közepesnek jó lesz

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

Salvini nem nyitja meg Olaszországot a menekültek előtt

Salvini nem nyitja meg Olaszországot a menekültek előtt