szerző:
hvg.hu

Ha a dizájnt nézzük, évek óta a visszafogottság jellemzi az iPhone-okat. Egy most napvilágra került szabadalom alapján ez azonban radikálisan megváltozhat.

Fekete, ezüst, piros, arany – a mobiltelefonok többsége ilyen színekben kerül ma piacra, és ez alól csak néhány, köztük a Huawei idén márciusban bemutatott P20 Prója a kivétel: az ugyanis különleges, kékes-lilás borítást kapott, amelyre korábban egyáltalán nem volt példa.

©

A jelek szerint a visszafogottságáról híres Apple is hasonló tervet sző, egy már bejegyzett, de csak most napvilágra került szabadalom ugyanis radikális változtatásokat sejtet: ha a gyártó valóban alkalmazza majd új technikáját, a jövő iPhone-jainak hátlapja is hasonlóan nézhet ki, mint a Huawei-féle P20 Próé. Azaz: színátmenetesek lesznek, de némi csavarral.

©

A MySmartPrice szerint a Surface Finishing nevű szabadalom ugyanis a telefon hátlapján kialakítandó barázdákról is említést tesz, melyeket CNC-technológia segítségével készítenének el, és amelyek képesek lennének szabályozni a hátlapot érő fény irányát. Mindez azt eredményezné, hogy a hátlap a legkisebb mozdítás hatására is megváltoztathatná a színét. Egyelőre nehéz elképzelni, pontosan hogyan is nézne ez ki a gyakorlatban, de az Apple híresen precíz formavilágát ismerve valószínűleg látványos megoldásról lenne szó.

©

A szabadalom azért is érdekes, mert az utóbbi napok hírei szerint a legolcsóbb iPhone-modell nem fogy valami jól, ez pedig olyan dologra sarkallta a gyártót, ami csak nagyon ritkán fordul elő: nem egészen egy hónappal az értékesítés megkezdése után egy piacon lejjebb viszik az Xr árát. Egy színváltós iPhone viszont új életet lehelhetne akár a teljes portfólióba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A Huawei új mobilja a legjobb iPhone-ra is köröket ver üzemidőben

A Phone Arena mérései alapján a Huawei idei Mate 20-a kiemelkedő akkumulátoridővel rendelkezik, annyira, hogy a kapcsolódó teszt során valamennyi új készüléket maga mögé utasított. Egy másik akkumulátoros tesztnél is ez a telefon bizonyult a legjobbnak.

Pont a tüntetők felett kapcsolt ki a közvilágítás Pécsett

Pont a tüntetők felett kapcsolt ki a közvilágítás Pécsett

Tüntetők zavarták meg Bayer Zsolt előadását

Tüntetők zavarták meg Bayer Zsolt előadását

Színes apróság: itt az új Renault Twingo

Színes apróság: itt az új Renault Twingo

Évi 200 ezret költünk el a magánegészségügyben, megnézték, hogy mire

Évi 200 ezret költünk el a magánegészségügyben, megnézték, hogy mire

Rég örült már valaki így az Oscar-jelölésnek: Richard E. Grant két centivel a föld fölött lebeg

Rég örült már valaki így az Oscar-jelölésnek: Richard E. Grant két centivel a föld fölött lebeg

Annyian kérték, hogy elfogyott az egyik influenza elleni oltóanyag

Annyian kérték, hogy elfogyott az egyik influenza elleni oltóanyag