szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha a dizájnt nézzük, évek óta a visszafogottság jellemzi az iPhone-okat. Egy most napvilágra került szabadalom alapján ez azonban radikálisan megváltozhat.

Fekete, ezüst, piros, arany – a mobiltelefonok többsége ilyen színekben kerül ma piacra, és ez alól csak néhány, köztük a Huawei idén márciusban bemutatott P20 Prója a kivétel: az ugyanis különleges, kékes-lilás borítást kapott, amelyre korábban egyáltalán nem volt példa.

©

A jelek szerint a visszafogottságáról híres Apple is hasonló tervet sző, egy már bejegyzett, de csak most napvilágra került szabadalom ugyanis radikális változtatásokat sejtet: ha a gyártó valóban alkalmazza majd új technikáját, a jövő iPhone-jainak hátlapja is hasonlóan nézhet ki, mint a Huawei-féle P20 Próé. Azaz: színátmenetesek lesznek, de némi csavarral.

©

A MySmartPrice szerint a Surface Finishing nevű szabadalom ugyanis a telefon hátlapján kialakítandó barázdákról is említést tesz, melyeket CNC-technológia segítségével készítenének el, és amelyek képesek lennének szabályozni a hátlapot érő fény irányát. Mindez azt eredményezné, hogy a hátlap a legkisebb mozdítás hatására is megváltoztathatná a színét. Egyelőre nehéz elképzelni, pontosan hogyan is nézne ez ki a gyakorlatban, de az Apple híresen precíz formavilágát ismerve valószínűleg látványos megoldásról lenne szó.

©

A szabadalom azért is érdekes, mert az utóbbi napok hírei szerint a legolcsóbb iPhone-modell nem fogy valami jól, ez pedig olyan dologra sarkallta a gyártót, ami csak nagyon ritkán fordul elő: nem egészen egy hónappal az értékesítés megkezdése után egy piacon lejjebb viszik az Xr árát. Egy színváltós iPhone viszont új életet lehelhetne akár a teljes portfólióba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Huawei új mobilja a legjobb iPhone-ra is köröket ver üzemidőben

A Phone Arena mérései alapján a Huawei idei Mate 20-a kiemelkedő akkumulátoridővel rendelkezik, annyira, hogy a kapcsolódó teszt során valamennyi új készüléket maga mögé utasított. Egy másik akkumulátoros tesztnél is ez a telefon bizonyult a legjobbnak.