szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint elgondolkodott egy új böngészési megoldáson az Instagram, ami sokaknál később aktiválódott is: rövid ideig oldalirányba lehetett lapozni a képek között.

Az Instagramon és a Facebookon is föntről lefelé haladva töltődnek be a posztok, de ha végiggondoljuk, ez nem kőbe vésett szabály, miért ne működhetne tehát máshogy, mondjuk jobbról balra?

A jelek szerint ilyesmi bevezetésén ügyködnek, vagy ügyködtek a képmegosztónál, ugyanis csütörtökön váratlanul több felhasználó hírfolyama is oldalirányú böngészésre váltott át. Erről a The Verge gifet is készített:

A Facebook tulajdonában álló vállalat a portálnak küldött közleményében egy hibára hivatkozott, mint írták, a funkció tesztelésére véletlenül jóval nagyobb tábor kapott meghívást, ezért tűnt fel hirtelen sokkal több felhasználónál az új megjelenés. A helyzet később rendeződött és minden érintettnél visszaállt a régi, fentről lefelé haladó böngészési forma.

Az nem derült ki, hogy a cég állandósítani is akarja-e az oldalirányú megjelenést, de a tesztelésből ítélve erre alighanem sor fog kerülni. Hogy mikor, az más kérdés, erről egyelőre nincs információ.

A rövid tesztüzem alapján a The Verge azt tapasztalta, hogy a böngészés kényelmesebb lett, egyeseknek ugyanakkor zavaró lehet, hogy a Történetek funkció ebben a formában végig látható marad. A jelenlegi megoldás során ez a sáv eltűnik, ha a felhasználó lejjebb görget a hírfolyamban.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebookot vagy az Instagramot érintő változásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!