szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung vadonatúj telefonjai csak nemrég váltak előrendelhetővé, a kínai piacon pedig máris hasítani kezdtek. Rossz jel ez az Apple számára, amely tavaly szinte azonnal csökkenteni kényszerült egyik új mobilja árát, mert annyira nem érdekelte a vásárlókat.

Bár a Samsung új Galaxy telefonjainak megjelenése még odébb van, néhány piacon, köztük Kínában már előrendelhetők. Mindez azért is hangsúlyos, mert értékesítési szempontból az egyik legfontosabb régióról van szó, nem véletlen, hogy több gyártó az itteni szerepléstől teszi függővé egy-egy újdonságának sikerét.

A 2018-as iPhone-ok nem igazán indítottak jól, de még az olcsóbbnak kikiáltott XR sem fogyott annyira az ázsiai piacon, mint azt az Apple várta, ezért alig egy hónappal a megjelenést követően csökkentette a készülék árát a cupertinói cég. (És azóta a többiét is.)

Mindennek a Galaxy S10 előrendelése ad most aktualitást, amely nem hivatalos hírek szerint igen jó eredménynek örvend: Kínában két óra alatt kétszer annyian jelezték vásárlási szándékukat, mint amennyien a tavalyi S9 iránt érdeklődtek az első 24 órában.

Nem hivatalos előrendelői adatok lévén érdemes kellő óvatossággal kezelni a hírt, de az azt közlő Ice universe általában megbízható adatokkal dolgozik, így valószínű, hogy most is igaza van. A történet persze csak akkor lesz teljes, amikor majd kiderül, pontosan hány darab is kelt el a Samsung újdonságaiból. De már az is elég beszédes, hogy ennyien érdeklődnek iránta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Igazából ennyibe kerül egy Samsung Galaxy S10+

A Samsung másfél hete bejelentett aktuális csúcskészüléke sem kerülhette el, hogy értő kezek szétszedjék, az értő szemek pedig felmérjék, mennyi pénzbe is kerül a benne lévő alkatrészek összessége, ha már az összeszerelésüket is beleszámítjuk.

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze