szerző:
hvg.hu

A játékosoknak szánt, úgynevezett gamer telefonok a drágább eszközök közé tartoznak. A Qualcommon most már nem fog múlni, hogy a középkategóriában is megjelenjenek az ilyen mobilok. Három új lapkakészletet is bemutatott a gyártó.

Az eddig megjelent gamer telefonok többsége az éppen aktuális Qualcomm-lapkakészlettel dolgozik (Xiaomi Black Shark, Razer Phone 2: Snapdragon 845, Xiaomi Black Shark 2: Snapdragon 855), ennek megfelelő az ilyen készülékek ára, mindamellett a játékosoknak sem kínálnak semmilyen pluszt az ilyen chipkészletek.

Változás jöhet viszont ezen a téren, a Qualcomm ugyanis több új lapkakészletet is bejelentett (Snapdragon 730G, Snapdragon 730 és Snapdragon 665). A Snapdragon 730G első kifejezetten játékközpontú lapkakészletet, ami középkategóriás eszközök számára készült. A chipset játékokhoz kapcsolódó funkciókat tartalmaz (pl. wifi hálózati válaszidő menedzsert), és támogatja a játékokban a HDR-t. A Qualcomm szerint a lapkakészlet 15 százalékkal gyorsabban renderel, mint a szintén most bejelentett 730, köszönhetően a gyárilag túlhajtott Adreno 618 GPU-nak.

©

A 8 nm-es gyártástechnológiával készülő chip 35 százalékkal jobb a CPU-teljesítmény és 25 százalékkal jobb a grafikai teljesítmény szempontjából a Snapdragon 710-nél, ami igencsak jól jöhet, ha a felhasználó olyan grafikaintenzív játékokat játszik, mint amilyen például a PUBG.

A Snapdragon 665 a Snapdragon 660 utódja. 11 nm-es technológiával készül, így javulás várható az akkus üzemidőben, és olcsóbb is lehet a lapka az elődjénél. A Snapdragon 730-at már 8 nm-es technológiával gyártják, ami a jelenlegi második legjobb folyamatnak mondható, és ezért is üdvözlendő, hogy középkategóriás chipről van szó. Az előd, a Snapdragon 710 még 10 nm-es technológiával készült, így itt is javulás várható a hálózatfüggetlen működési időben. Az új lapkakészleteket tartalmazó kereskedelmi forgalomba kerülő eszközök az év közepére várhatók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
13 millió euróra büntették az erdőtűz okozóit

13 millió euróra büntették az erdőtűz okozóit

Marad a szép idő, bár az éjszaka felhős lehet

Marad a szép idő, bár az éjszaka felhős lehet

Létszámracionalizálás, így nevezik finoman 10 ezer ember kirúgását?

Létszámracionalizálás, így nevezik finoman 10 ezer ember kirúgását?

Újra bajnok a Juve

Újra bajnok a Juve

Itt vannak az ötöslottó számai

Itt vannak az ötöslottó számai

Kijózanító kutatók: szabad-e sörre bort, whiskyre vodkát inni?

Kijózanító kutatók: szabad-e sörre bort, whiskyre vodkát inni?