szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy konzervatívok számára rendezett esemény valósággal könnyeket csalt az internetezők szemébe, részben Donald Trump miatt. Na, nem azért, mert annyira szomorú dolgok hangzottak el. Ellenkezőleg.

Sokan eddig sem tartották éles eszű elnöknek Donald Trumpot, hiszen több alkalommal követett el olyan bakikat, melyek láttán/hallattán az ember csak fogta a fejét. Egyik jellegzetes performansza az volt, amikor az Apple-vezér Tim Cookot mindenki előtt Tim Apple-nek nevezte. Egy új eset azonban minden korábbin túltesz – és főleg azért is, mert ezúttal

nem Trump volt a hunyó, ő csupán elszenvedte a dolgot.

A történet helyszíne egy republikánusoknak tartott rendezvény volt, amit a Turning Point USA szervezett. Itt tartott beszédet az Egyesült Államok első embere is, egy igen szépen feldíszett színpadon. Csakhogy a háttérben valami más is feltűnt: az elnöki embléma jellegzetes figurája megváltozott.

A dolgot kiszúró Washington Post videójában aprólékosan sorba veszik, miről van szó: a sasnak egyrészt nem egy, hanem két feje van, egyik kezében pedig golfütők sorakoznak. (Trump nem csak imádja golfot, több klubja is van.)

A legérdekesebb azonban mégsem ez, hanem a szöveg, amely ugyancsak más szavakat tartalmazott: a latin és eredeti “E Pluribus Unum” helyett spanyolul írtak rá, méghozzá a “45 es un titere" mondatot, ami angolul "45 is a Puppet", magyarul pedig a "45-ös egy báb"-ként értelmezhető. És igen: Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke, vagyis az üzenet biztosan neki szólt,

és alighanem Oroszország miatt.

Hogy utóbbi, mármint az üzenet és vele a megphotoshoppolt embléma kinek is a munkája, nem tudni, de Trumpnak fel se tűnt, hogy úgy tart beszédet hallgatóságának, hogy a háttérben valaki épp kifigurázza őt. A szervezőknek egy idő után leesett a dolog, s a logót visszaállították az eredeti verzióra.

A gegnek itt azonban még nincs vége, a módosított embléma azóta ugyanis a Free PNG Library ingyenes képgyűjtő oldalon is felbukkant.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az újraválasztott polgármester lenyomja a szemetet az izsákiak torkán

Az újraválasztott polgármester lenyomja a szemetet az izsákiak torkán

Az oltásellenesség régebbi, mint az oltás

Az oltásellenesség régebbi, mint az oltás

Százmilliókkal készül újabb megbízásaira a 4. leggazdagabb magyar üzlettársa

Százmilliókkal készül újabb megbízásaira a 4. leggazdagabb magyar üzlettársa