szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szokásos rövid, ám velős videókkal mutatja meg az Apple a vadonatúj iPadOS néhány képességét.

Az iOS 13.1-gyel együtt jelent meg az iPadOS első verziója is, amelyet kifejezetten az ipad nagyobb kijelzőjéhez terveztek. Az Apple máris közzétett négy kis videót, amelyeken megmutatja az új rendszer néhány érdekes funkcióját.

Új akciók hajthatók végre a Slide Overrel, azaz egyszerű söprő mozdulattal érhetők el a legutoljára használt fájlok és kedvenc alkalmazások. Mindezt úgy tehetjük, hogy el sem kell hagynunk azt azt appot, amelyben éppen benne vagyunk.

Egy másik videó az új szövegszerkesztési ujjgesztusok használatát mutatja, beleértve a szöveg kijelölését, a vágólapos műveleteket (másolás, kivágás, beillesztés), és az undo/redo funkciót.

A harmadik videó az iPadOS multitasking képességeire fókuszál, megmutatja, hogyan lehet megnyitni két ablakot egymás mellett a Split View használatával ugyanabban az alkalmazásban.

A negyedik klip a QuickPath billentyűzetet mutatja be, amely lehetővé teszi, hogy az egyes betűk leütésekor ne kelljen felemelni az ujjat a billentyűzetről.

Ha máskor is tudni szeretne az apple-s hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!