szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe-nak most is van képszerkesztő appja, de a cég szerint az nem olyan, mint amire egy fiatal mobilhasználónak ma szüksége van. Így hát csinálnak egy másikat, jobbat, látványosabbat – fiatalosabbat.

Az eddigiektől alaposan eltérő új mobilapp érkezését jelentette be MAX nevű konferenciáján a Photoshopot is fejlesztő Adobe. A Photoshop Camera a népszerű szoftver egy fiatalosabb, látványosabb változata, melyet kifejezetten a filterekkel való játékhoz készít a cég. Érdemes megtekinteni a program tudását bemutató videót, abból egyből érzékelhető lesz, miről van szó:

Az alkalmazásban fontos szerep jut az Adobe saját, Sensei nevű algoritmusának, amely a kép témáját és a rajta szereplőket figyelembe véve hajt végre apró módosításokat a fotón, hogy az eredmény minél jobb legyen. A mesterséges intelligencia ajánlásait természetesen nem kötelező elfogadni, így a képet a készítője is szabadon filterezheti.

Az Adobe szerint a közösségi médiával és az egyre jobb kamerájú mobilokkal egész más igény jelentkezik a felhasználói oldalon, melyre nekik is reagálniuk kell. A Photoshop Camera ezeknek az elvárásoknak próbál megfelelni azzal, hogy a leggyakrabban használt képtípusokat (azaz a szelfiket és a történeteket) új módon teszi elkészíthetővé.

©

Az Androidra és iOS-re érkező app az Adobe szerint egy új korszak kezdete is, hiszen olyan irányba mozdulnak, melyre korábban nem volt példa. A cég a program tökéletesítéséhez olyan hírességek segítségét kérte, mint az amerikai énekesnő, Billie Eilish. Az app ennek megfelelően még nincs kész, 2020-ban tervezik kiadni, ingyen.

A MAX konferencián egy másik bejelentés is történt: megjelent az iPadekre tervezett Photoshop.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százmilliárd eurókat bukott az EU kulturális szektora

Százmilliárd eurókat bukott az EU kulturális szektora

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Kivonul Magyarországról az uniós határőrizeti szerv

Kivonul Magyarországról az uniós határőrizeti szerv