szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple egy ideje már nem ad ki adatokat arról, hogyan fogynak az iPhone-ok. Mások viszont gond nélkül megteszik ezt, még ha kis számolásra is szükség van az adatok értelmezéséhez.

Jó híreket kapott az Apple Kínából: szeptemberben és októberben (amikor az Apple közel 10 millió készüléket szállított Kínába) jóval nagyobb volt az iPhone-ok iránti kereslet, mint egy évvel korábban, ugyanebben az időszakban. Az adatok a Kínai Technológiai Minisztérium alá tartozó Kínai Információs és Kommunikációtechnológiai Akadémiájától érkeztek.

Bár a kormányzati adatok az összes okostelefonra vonatkoznak, azért van két külön kategória, az androidos telefonok és egyebek, nos, az egyebek tulajdonképpen az iPhone-okat fedik. A Bloomberg gyors számítást is végzett, és úgy kalkulált, hogy az iPhone-eladások hat százalékkal nőttek Kínában 2018-hoz képest, és ebben kiemelkedő szerepe van az iPhone 11-eknek.

Ezen belül is elsősorban az alapmodellnek, az iPhone 11-nek, az Apple ugyanis nagyon jól belőtte az árát, valamivel a tavalyi iPhone XR ára alá. Így az iPhone 11 a felső-középkategóriás androidos telefonok kihívójává tudott válni Kínában. Emellett még a havi fizetési lehetőség, illetve a csereprogramok is segítették az iPhone-ok értékesítését.

Az Apple piaci részesedését tovább javíthatja majd a várhatóan 2020 elején érkező, második generációs iPhone SE. Ebbe a készülékbe már az újabb technikai vívmányok is bekerültek, viszont az itthon 150 ezer forint körül várható. Itt olvashat róla bővebben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!